Програма за детоксикация на организма и проблеми със стомашно-чревния тракт

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Програма за детоксикация на организма и проблеми със стомашно-чревния тракт
“Даровете на Шамбала” е легендарна колекция от фиточайове на корпорация TianDe. Билките за всеки от тях се събират в екологично чисти райони на Алтай. Всеки чай е е с целенасочено действие. Всяка опаковка съдържа 100% натурален, екологичен продукт.

Токсините са белтъчни вещества /протеини/ от бактериален, растителен или животински произход. Тяхното изобилие засяга всички функции и системи на организма. Вредните вещества, достигнали до нас от външния свят, ни правят по-податливи на инфекции, нарушават кръвообращението, стават причина за най-опасни болести.

В допълнение на детоксикационната програма на Тианде, се опитайте да спазите и следващите:

10 начина за детоксикация на тялото:

1. Яжте храни богати на фирбри, включително кафяв ориз и домашно отгледани пресни плодове и зеленчуци. Цвекло, репички, ябълки, зеле, броколи, спирулина и морски водорасли са отлични детоксикиращи храни.

2. Приемайте витамин C. Той помага на тялото да произвежда глутатион, вещество което помага на черния дроб да изкара токсините.

3. Пийте поне по 2 литра вода на ден.

4. Дишайте дълбоко, за да може кислорода да циркулира по-пълноценно в тялото.

5. Избягвайте стресови ситуации и наблегнете на позитивните емоции.

6. Практикувайте хидротерапия, като взимате горещ душ за 5 минути, последван от 30 секунди студена вода. Направете това 3 пъти, след което си легнете за 30 минути.

7. Ходете на сауна. Потта елиминира отпадъците и токсините .

8. Масажирайте кожата си със специални четки за да изкарате токсините през порите. Може да намерите такива в магазините за натурални продукти.

9. Спортувайте- йога, бягане или фитнес. Един час на ден е достатъчен.

10. Посещавайте по-често природата.

Натурални фиточайове, от Алтай, с насочено действие_Тианде_Булман Шунгит

Функционален комплекс Бял трън с рибофлавин

„Бял трън с рибофлавин“ е функционален комплекс с растителен състав. Притежава антимикробно, противовъзпалително, жлъчегонно и антиоксидантно действие.

Комплексът „Бял трън с рибофлавин“ е предназначен за профилактика и лечение на заболявания на черния дроб:
Помага за очистване, защита и възстановяване на разрушените клетки на черния дроб, за нормализиране на чернодробната функция и обмяната на веществата.

Подобрява функцията на панкреаса, има инсулиноподобен ефект.

Поддържа функцията на жлъчния мехур, предотвратява причините за образуване на камъни в жлъчния мехур и жлъчните пътища, улеснява функционирането на организма след отстраняване на жлъчния мехур.

Подобрява секреторната и двигателната функции на стомаха и червата.

Укрепва сърдечно-съдовата система.

Има мощен антиоксидантен и имуномодулиращ ефект, стимулира собствената антиоксидантна система на организма.

Активни съставки:

Екстракт от бял трън – най-добрия защитник и лекарство на черния дроб, използван в практиката на традиционната медицина повече от две хиляди години. Това е една от най-добре проучените и безопасни билки с доказана ефикасност. 100% безвреден. От това растение се извлича силимарин, единственото вещество, за което се смята, че може да оживи чернодробните клетки. Силимаринът има уникално действие върху клетките на черния дроб: освобождава (изчиства) чернодробните клетки от натрупаните вредни вещества, променя клетъчна мембрана, така че дори най-опасните отрови не могат да проникнат вътре, стимулира възстановяването на разрушените клетки на черния дроб. Флавоноидите на белия трън са уникални природни антиоксиданти, които показват 10 пъти по-висока активност в сравнение с витамин Е и предпазват клетките от разрушаване не само на черния дроб, но и на други органи и системи.

Рибофлавин /витамин B2/ – За да се засили действието на силимаринът е добавен витамин B2 ( рибофлавин), един от основните витамини, наречен още „двигателят на живота“, необходим за добрата функция на черния дроб. Витамин B2 неуморно насърчава производството на енергия в клетките, осигурява ефективността на процесите на регенерация и възстановяване структурата на тъканите. Участва в производството на червените кръвни телца и по този начин съдейства за движението на кислородните молекули в кръвта, засилва функциите на имунната система и помага на организма в борбата с различни болести и вируси. Рибофлавинът намалява главоболието и увеличава нивото на усвояемост на желязото в организма.

Резултати от приема на таблетки с бял трън:

Подобрява се цвета кожата и бялото на очите;

Регенерация на чернодробните клетки;

Облекчават се симптомите на махмурлук;

Намалява главоболието;

Ускоряват метаболизма;

Нормализира се работата на жлъчния мехур;

Намаляват отоците в тялото;

Нормализира се съня;

Подобрява се настроението, повишава ефективността на работа.

Препоръки за прием:

1. Възрастните приемат по 1 таблетка 1 път на ден по време на храна. Минимален курс за прием – 3-4 седмици (1 опаковка).

2. При лъчева и химиотерапия се препоръчва комплексът да се приема 1-2 седмици по време на храна преди процедурите, по време на процедурите и 3-4 седмици след курса за интензивна терапия.

3. За защита на черния дроб от разрушителното действие на алкохола се препоръчва да се приема 1 таблетка до приема и 1 таблетка след приема на спиртните напитки.

4. По време на приема комплексът започва активно освобождаване на чернодробните клетки от натрупаните вредни вещества, затова се препоръчва да се пие повече вода, дори и само през първите 2 седмици на приема, ако няма ограничения за прием на течности. Това позволява бързо да се изведат от организма токсичните вещества и продуктите на обмена.

5. По време на приема са възможни кратковременни влошавания на самочувствието (световъртеж, болезнени усещания в дясното подребрие). Тези явления свидетелстват за активизация на очистителни и целителни процеси. При поява на подобни явления следва временно да се намали дозировката (да се приема по 1/4 или 1/2 от таблетката на ден) и да се пие повече вода, ако няма ограничения за приема на течности.

6. При хронични заболявания се препоръчва комплексът да се приема 2-3 месеца непрекъснато.

7. Постъпването на вредни вещества в организма с въздуха, храната, лекарствата е постоянно и ежедневно, затова за съхранение и усилване на ефекта, а също при хронични заболявания може да се премине на постоянен ежедневен прием на 1/4-1/2 таблетка 1 път на ден (по-добре вечер).

8. Профилактичните мероприятия по очистването и укрепването на черния дроб се препоръчва да се провеждат 2 пъти в година – през пролетта и есента. Пролетта е време на сезонна активност на черния дроб, и всяка грижа за него в това време на годината ще донесе на организма максимална полза. През есента функциите на черния дроб отслабват и той се нуждае от помощ и поддръжка.

Състав: сух екстракт от бял трън, витамин В2 (рибофлавин), микрокристална целулоза, нишесте, лактоза, магнезиева стеаринова киселина.

ВНИМАНИЕ: НИКОГА НЕ ПРИЕМАЙТЕ ЕДНОВРЕМЕННО ФИТОЧАЯ С БЯЛ ТРЪН И ТАБЛЕТКИТЕ С БЯЛ ТРЪН. Използвайте един от двата продукта за прочистване на черният дроб.

Биологично активната добавка не е лекарствен продукт.

Код: 113012
Цена 29,80 лв.

*****************************************************************

Фиточай “Тибетски сбор”

Фиточаят “Тибетски сбор” ПРЕДОТВРАТЯВА появата на такива симптоматични заболявания като хипертония, атеросклероза и заболяванията на сърдечно-съдовата система, способства за почистване и възстановяването на работата на чревния тракт, черния дроб и бъбреците, значително подобрява работата на задстомашната жлеза (панкреаса) и пикочния мехур. Чаят способства ЗА УСИЛВАНЕТО НА ФУНКЦИИТЕ НА ВСИЧКИ ОРГАНИ НА ОТДЕЛИТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ НА ОРГАНИЗМА, за възстановяването на нервната система, за възстановяването на гъвкавостта на ставите, за извеждането на камъните от бъбреците и жлъчния мехур и предотвратява образуването на нови камъни. Освен това значително подобрява състоянието на кръвоносните съдове и особено на вените, като ги почиства и подобрява формулата на кръвта.

ДЕЙСТВИЕ НА ЧАЯ

 • Извежда излишните соли и холестерин от организма
 • Предотвратява образуването на камъни в бъбреците и жлъчката
 • Разрушава и отстранява вече образувалите се камъни
 • Благотворно влияе върху обмена на веществата, укрепва имунитета
 • Меко пикочогонно средство, което не дразни бъбреците
 • Спазматологично средство при гастрити, спастични хронични колити, съпроводени с колики в червата
 • Подобрява храносмилането, стимулира жлъчкоотделянето
 • Спомага за очистването на организма от шлаки и токсини.

РЕЗУЛТАТИ:

 • Нормализира се обмяната на веществата
 • Организма се очиства от шлаки и токсини
 • Подобрява се работата на всички жизнено важни системи на организма
 • Укрепва сърдечно-съдовата система
 • Нормализира работата на задстомашната жлеза (панкреаса)
 • Подобрява състоянието на кръвоносните съдове и в частност на вените
 • Повишава гъвкавостта на ставите
 • Укрепва нервната система
 • Понижава теглото
 • Укрепва имунитета

Препоръки за приема: 1 филтър-пакет (1,5 г) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Да се запари 10-15 минути, да се изцеди. Да се приема редовно по 1 чаша 2 пъти дневно по време на храна. Продължителност на приема – 3-4 седмици.

КОГАТО СЕ ПРИЕМА В РАМКИТЕ НА ПОДГОТВИТЕЛНИЯ ЕТАП НА ДЕТОКСИКАЦИОННАТА ПРОГРАМА – 2 чаши на ден във втората половина на деня по време на хранене (19 – 23 часа).

Да не се смесва с лекарствени продукти. Преди приема се препоръчва да се консултирате с лекар. Не е лечебен продукт!

Клиничните изследвания, проведени в катедрата по фармакогнозия и ботаника на Алтайския държавен медицински университет под ръководството на кандидата на медицинските науки Е. М. Санаров и кандидата на медицинските науки Ю. Н. Щербаков. В резултата на изследванията е получено положително заключение: «Биологически активните вещества, съдържащи се в растителната суровина, влизащи в състава на продукта, са способни да подобрат работата на всички жизнено важни системи на организма (храносмилателна, жлъчкоотделителна, пикочоотделителна), да подобрява обмена на веществата, да очиства организма от шлаки и токсини, да укрепва имунитета».

Противопоказания: индивидуална непоносимост към някоя от билките, бременност, кърмене. Да не се съвместява с прием на лекарствени препарати.

Забележка:
За подготовка на организма за процеса на детоксикация се предвижда 15 дневен предварителен период, през който се прилага Фиточай “Тибетски сбор” и детоксикационен пластир “Master Herb” .

При ускорената програма за детоксикация на TianDe този етап липсва, но аз горещо го препоръчвам да се спазва защото през този етап СЕ ПОДОБРЯВА КАЧЕСТВОТО и ВИСКОЗИТЕТА НА ЛИМФАТА И СЕ АКТИВИЗИРА ДЕЙНОСТТА НА ЛИМФНАТА СИСТЕМА!

ЗАДАЧИТЕ НА ЛИМФАТА В ОРГАНИЗМА НА ЧОВЕКА

 • Поддържане на постоянен обем и състав на вътрешноклетъчните течности
 • Връщане на белтъчините от междуклетъчните тъкани в кръвта
 • Участие в обмена на течности в организма
 • Обезпечаване на връзката между тъканите и органите, лимфоидната система и кръвта
 • Всмукване и транспорт на продуктите на преработване на храната, особено на мазнините, от стомашно-чревния тракт в кръвта
 • Обезпечаване на механизма на имунитетаКод: 113913

Код: 123923
Цена: 19,80 лв.

***********************************************************

Фиточай за черния дроб с бял трън, 30 филтър пакетчета

Чаят с бял трън има жлъчегонно и противохепатитно действие, стимулира стомашно-чревния тракт и регулира обмяната на веществата в тялото. Оказва благотворен ефект при заболявания на черния дроб и жлъчните пътища.

Осигурява прочистването и укрепването на клетките на черния дроб, понижава натоварването и поддържа работата на жлъчката.

Чаят с бял трън подобрява метаболизма и усвояването на хранителните вещества. Здравият черен дроб допринася за здравата коса и кожа, доброто зрение и силнен имунитет.

Състав: бял трън, цветове от безсмъртниче, маточина, жълт кантарион, кимион.

Чаят доставя на черния дроб необходимито биологично -активни вещества. Възстановява енергиен потенциал в тялото. Възстановява дейността на черния дроб след заболяване на, хепатит, цироза, след продължителен прием на лекарства, работа в токсична среда или радиация. Той помага при хронична интоксикация с алкохол, наркотици. Това се осигурява от високо съдържание на бял трън в чая, ефектът от който се укрепва и допълва от останалите билки.

Действие на фиточая:

 • Оптимизира работата на жлъчния мехур, предпазва от образуването на камъни в жлъчен мехур;
 • Помага при хронична интоксикация (алкохол, лекарства);
 • Прочиства чернодробните клетки от натрупаните вредни вещества;
 • Предпазва, укрепва и възстановява увредените чернодробни клетки (стимулира синтеза на протеин, осигурява структурни материали за изграждането на клетъчните мембрани и т.н.);
 • Прочиства жлъчните пътища;
 • Има спазмолитично, стягащо и противовъзпалително действие;
 • Стимулира стомашно – чревния тракт;
 • Регулира метаболизма на тялото;
 • Допринася за лечението на различни заболявания;
 • Стимулира собствените антиоксидантни системи на организма;
 • Подобрява функцията на панкреаса, има инсулиноподобен ефект;
 • Облекчава организма от въздействието на отравяне от различен произход.

Резултати от използването на чая:

 • Регенерирация на чернодробните клетки;
 • Изчиства кръвния поток;
 • Нормализира обмяната на холестерола в организма, ускорява обмяната на веществата;
 • Нормализира работата на жлъчния мехур;
 • Ускорява метаболизма, води до регулиране на телесното тегло;
 • Увеличаване на защитните сили на организма, укрепва имунната система;
 • Подобрява кожата и бялото на очите;
 • Намалява отоците;
 • Облекчава махмурлука;
 • Намалява главоболие;
 • Има подмладяващо действие.

Препоръчителна употреба

Един филтър – пакет се залива 1 чаша вряща вода. Запарва се в продължение на 10 – 15 минути . Приема се по 1 чаша 2 пъти на ден в следобедните часове.

Противопоказания: индивидуална непоносимост, бременност, кърмене.

Внимание: Не пийте чая, ако приемате лекарства.

Код: 123921
Цена: 19,80 лв.

**********************************************

Фиточай за стомах с бяла ружа, 30 филтър пакетчета

Фиточай за стомах с бяла ружа от Фиточай Тианде – колекция премахва чувството на тежест в стомаха, нормализира храносмилането. Биологично активните вещества, съдържащи се в билковия чай​​, възстановяват лигавицата на стомаха и червата, премахват подуването и киселините в стомаха, нормализират храносмилането и работата на стомашно-чревния тракт.

 • Защитава и възстановява лигавицата на храносмилателния тракт.
 • Елиминира газовете и киселините.
 • Има противовъзпалителен ефект.
 • Облекчава гадене и помага при диария.
 • Потиска процесите на ферментация в червата.
 • Има леко слабително действие.
 • Облекчава стомашно-чревните спазми.
 • Стимулира производството на стомашни секреция и помага на храносмилането.
 • Има леко жлъчегонно действие.

Състав: (45 гр.): Корен от китайска ангелика (6,75 гр.), листа от бергения (6,75 гр.), ленено семе (6,75 гр.), листа от мента (6,75 гр.), цикория (4,5 гр.), корен от бяла ружа (4,5 гр.), цветове на аптечна лайка (4,5 гр.), корен от женско биле (4,5 гр.).

Прием: 1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1 чаша чай по време на хранене. Препоръчително време за прием – сутрин между 7 и 9 ч. Продължителност на курса – 3-4 седмици.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към някоя от съставките, бременност и кърмене.

Препоръчваме Ви и Фиточай за прочистване – детоксикация.

Съставки на фиточая за стомах:

Корени на бяла ружа – добро противовъзпалително средство при заболявания като: гастрит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, ентероколит, дизентерия.

Листата на бергенията се използват за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания. Отварата от листата на бергения инхибира потиска растежа на бактерии, спира развитието на инфекции при заболявания на стомашно-чревния тракт, чревни инфекции и диария. Тази билка има тонизиращо и стимулиращо действие върху организма.

Корен от китайска ангелика – има успокоително, болкоуспокояващо, отхрачващо, потогонно, диуретично, газогонно, спазмолитично действие, усилва перисталтиката на червата. Също така насърчава жлъчната секреция, стомашните и панкреатични сокове. Ангеликата се използва при функционални нарушения (дискинезии) на стомашно-чревния тракт (стомах, жлъчните пътища), хиперациден гастрит, дуоденит, неспецифичен инфекциозен колит.

Ленено семе –има защитно действие върху лигавицата на хранопровода и стомаха и може да се използва за лечение на стомашни язви и гастрити. Тя подобрява функцията на черния дроб, значително подпомага извеждането на токсините, пречиства организма от шлаки.

Цветове от лайка – едно от най-добрите средства за лечение на остро и хронично възпаление на стомашната лигавица (язва на стомаха). Благодарение на своите противовъзпалителни свойства се използва за лечение на язва на дванадесетопръстника, хиперациден гастрит, придружени с болка, киселини в стомаха и гадене.

Листа от мента – стимулират храносмилателния тракт, премахват киселини и газове, облекчават гадене, повръщане и помагат при диария. Също така, растението има жлъчегонно действие.

Корени от женско биле – има антихистаминово, противовъзпалително, антиалергично действие, помага за регулиране на водно-солевия метаболизъм в организма. Той се използва при лечението на стомашни и дуоденални язви.

Цикория – подобрява обмяната на веществата, укрепва храносмилането. Растението има силно жлъчегонно действие и помага за прочистване на организма като цяло.

Код: 123916
Цена: 19,80 лв.

*********************************************

Фиточай за кръвоносните съдове с детелина

Фиточаятоказва благотворно действие върху кръвообращението и намалява риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания, разширени вени, хемороиди, подобрява паметта.

Действие на Фиточай за кръвоносните съдове с детелина:

 • Укрепва и прочиства стените на кръвоносните съдове и капилярите.
 • Подобрява еластичността на кръвоносните съдове и намаляване на тяхната пропускливост.
 • Понижава нивото на холестерол в кръвта.
 • Подобрява венозния и артериален кръвопоток;
 • Действа като съдоразширяващо и спазмолитично средство.
 • Усилва кръвоснабдяването на сърцето и мозъка.
 • Подобрява обмяната на веществата и предотвратява отлагането на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове.
 • Нормализира обмяната на мазнините.
 • Има кардио и хипотензивно действие.

Фиточай за кръвоносните съдове с детелина участва в програма за детоксикация на организма.

 

Състав:

глог – плодове (12 гр.), маточина (9 гр.), стръкове и цветове детелина (9 гр.), риган (6 гр.), листа от подбел (6 гр.), листа от бреза (6 гр.), листа от котешки мустачки (6 гр.), листа от розмарин (3 гр.), цветове на невен (3 гр.).

 

Начин на употреба на Фиточай за кръвоносните съдове с детелина “Даровете на Шамбала”, TianDe:

1 филтър пакет (1,5 г) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути, след което пакетчето се изважда. Количеството се разделя на 3 части по около 70 мл. За възрастни 3 пъти на ден по 70 мл. чай по време на хранене.

Продължителност на курса – 3-4 седмици. Съхранение: на сухо, проветриво място.

 

Противопоказания:

Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Фиточай за кръвоносните съдове с детелина_123915_Тианде_Булман Шунгит

Код: 123915
Цена: 19,80 лв.

*********************************************

Фиточай за бъбреци “Даровете на Шамбала”

Билките включени в продукта, ускоряват процеса на самопречистване на организма, като помагат за премахване на излишните течности и токсините, облекчават подуването, регулират дейността на бъбреците и пикочния мехур.
Чаят помага за нормализирането на водния баланс в организма и премахването на излишните килограми.
Билките имат следното действие:
 • Противовъзпалително (лайка, зимолюбка, пача трева, шипка);
 • Антимикробно (бреза, пача трева, мечо грозде);                
 • Диуретично (котешки мустачки, пача трева, мечо грозде); 
 • Спазмолитично (пача трева, розмарин, лайка);                  
 • Хипотонично (пача трева, бреза);                                         
 • Имуномоделиращо (шипка). 
Като хранителна добавка съдържа:
Наименование Съдържание в дневна доза, mg % от допустимия дневен прием
Флавоноиди 10,5 35
Арбутин 18 72*

*Горна граница на допустимо ниво на употреба

Състав на Фиточай за бъбреци “Даровете на Шамбала”:

Плод шипка (11,25 гр.), листа от котешки мустачки /Orthosiphon stamineus/ (6,75 гр.), пача трева (6,75 гр.), зимолюбка, (5,85 гр.), цветове на аптечна лайка (5,4 гр.), листа от бреза (4,5 гр.), листа от мечо грозде (2,25 гр.), розмарин (2,25 гр.).

Начин на употреба на Фиточай за бъбреци “Даровете на Шамбала”, TianDe:

1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса – 3-4 седмици.

 

Противопоказания:

Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Срок на годност: 24 месеца.

Програма за детоксикация на организма_фиточай за бъбреци123922_Булман Шунгит

Код: 123922
Цена: 19,80 лв.

*********************************************

Фиточай “Алтайски Иван-чай”

Полезно действие на чая:

 • Повишава имунитета;
 • Прочиства тялото от токсини, тежки метали и радиация;
 • Усилва потентността;
 • Нормализира кръвното налягане;
 • Има превантивно действие върху неоплазмата;
 • Укрепва кръвоносните съдове;
 • Справя се със стрес, неврози и последиците от тях;
 • Има противовъзпалителен ефект;
 • Елиминира главоболието, има обезболяващи свойства;
 • Заздравява язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Проблемни състояния на здравето, при които Иван-чаят помага:

 • Болести на пикочно-половата система: бъбреци, пикочен мехур, цистит;
 • Имунодефицит;
 • Болести на нервната система: неврози, разстройства, истерия, психози, депресивни състояния;
 • Гастроентерологични заболявания: гастрит, стомашна язва, цироза, колит, жлъчно – каменната болест;
 • Дерматологични заболявания: псориазис, фурункулоза, акне, екзема, дерматити;
 • Анемия;
 • Болести на дихателните пътища: остра респираторна болест, тонзилит;
 • Повишено кървене на венците;
 • Профилактика на новообразувания.

Активни съставки:

Иван-чаят съдържа 70 полезни микроелемента, което на практика е 2/3 от Менделеевата таблица.

Съдържа 6 пъти повече витамин С от всеки лимон.

Витамин А – влияе върху растежа, подобрява състоянието на кожата, повишава устойчивостта на тялото към инфекции, осигурява растежа и развитието на епителните клетки.

Желязо, мед, манган, никел, титан, молибден, бор и т.н.

Хлорофил – стимулира заздравяването на раните, подобрява метаболизма, помага за унищожаването на раковите клетки.

Витамин В – спомага за осъществяването на много важни биохимични реакции, участва в метаболизма, регулира работата на нервната система, защитава лигавиците..

Противопоказания: няма такива. Може да се приема от деца, бременни и хора приемащи лекарства и други хранителни добавки.

Прием: един филтър пакет се запарва 10-15 мин. с 350 мл. вода и се пие по време избрано от човека.

Код: 123924
Цена: 19,80 лв.

10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА ИВАН ЧАЙ

Фиточай “Алтайски Иван чай” и неговите полезни свойства

1. Легендата казва, че лекарят Петър Александрович Бадмаев, който посветил живота си в изучаване на Иван-чай, живял 110 години.
Забележително е, че най-малката му дъщеря е родена, когато е бил на 100 години!

2. По времето на Петър I, Иван-чаят заема второ място в износа на Русия към Европа, преди конопа, кожите и златото.

3. В края на 1941 г. вместо да се отправи към Ленинград, Хитлер издава заповед за изпращане на танкове до село Копори, за да унищожи експерименталната лаборатория, произвеждаща напитки от лечебни билки по стари руски рецепти, в основата на които е Иван-чай. Чайни плантации, учени, разработки, производство и производители – всичко било унищожено!

4. Иван-чай съдържа шест и половина пъти повече витамин С, отколкото във всеки лимон.

5. Иван-чай може да се запарва до 5 пъти, без да загуби своя вкус и полезни свойства.

6. Вече приготвената напитка може да се съхранява в хладилник за 3-4 дни, при това остава вкусна и полезна.

7. Той ободрява и успокоява едновременно. От слаб Иван-чай ще почувствате прилив на сили и енергия, а концентрираната напитка спомага за ускоряване на релаксацията и за здрав сън.

8. В Русия се смятало, че Иван-чай може да предотврати или излекува 90% от всички известни болести по онова време.

9. Иван-чаят съдържа 69-71 полезни микроелементи, което е 2/3 от Менделеевата таблица.

10. 2 чаши Иван-чай могат да премахнат махмурлука.

10 лечебни свойства на Иван чай

1. Повишава имунитета
2. Усилва потентността
3. Има превантивно действие върху неоплазмата (новообразувание, тумор)
4. Укрепва кръвоносните съдове
5. Справя се със стрес, неврози и последиците от тях
6. Прочиства тялото от токсини, тежки метали и радиация
7. Има противовъзпалителен ефект
8. Елиминира главоболието, има антипиретични (обезболяващи) свойства.
9. Нормализира кръвното налягане.
10. Заздравява язви на стомаха и дванадесетопръстника.

10 полезни компоненти на Иван-чай:

 1. Флавоноиди (кверцетин и кемферол предоставящи спазмолитично, жлъчегонно, диуретично и антираково действие).
 2. Танини (до 20% танинова пирогална група, имащи стягащ, противовъзпалителен и кръвоспиращ ефект).
 3. Слуз (до 15%, което осигурява успокояващи свойства, способността за намаляване на възпаление, премахване на болка, успокояване и премахване на конвулсии).
 4. Алкалоиди (способни да подобряват обмяната на веществата, кръвообращението, състоянието на нервната система, добри аналгетици). подобрява метаболизма, помага за унищожаването на раковите клетки).
 5. Хлорофил (зелен пигмент, стимулира заздравяването на раните, подобрява метаболизма, помага за унищожаването на раковите клетки)
 6. Пектин (това вещество увеличава срока на годност на чая и отстранява вредните вещества от тялото).
 7. Витамин А (влияе върху растежа на човек, подобрява състоянието на кожата, повишава устойчивостта на тялото към инфекция, осигурява растежа и развитието на епителните клетки).
 8. Витамин В (спомага за осъществяването на много важни биохимични реакции, участва в метаболизма, регулира работата на нервната система, защитава лигавиците).
 9. Витамин С (шест пъти повече в сравнение с лимона).
 10. Такива микроелементи като: желязо, мед, манган, никел, титан, молибден, бор и т.н.

10 заболявания, които могат да се избегнат с Иван-чай

 1. Анемия.
 2. Гастроентерологични заболявания: гастрит, стомашна язва, цироза, колит, холелитиаза (жлъчно-каменната болест).
 3. Болести на пикочно-половата система: бъбреци, пикочен мехур, цистит.
 4. Болести на дихателните пътища: остра респираторна болест, тонзилит, туберкулоза.
 5. Дерматологични заболявания: псориазис, фурункулоза, акне, екзема, дерматити.
 6. Отравяне.
 7. Болести на нервната система: неврози, разстройства, истерия, психози, депресивни състояния.
 8. Имунодефицит.
 9. Повишено кървене на венците, кариес.
 10. Профилактика на новообразувания, тумори.

10 причини да се пие Иван-чай вместо обикновен чай и кафе:

 1. Иван-чаят не съдържа кофеин, пурин, оксалова и пикочна киселина, които нарушават метаболизма и отравят тялото.
 2. Иван-чаят не съдържа оцветители, аромати и консерванти.
 3. Иван-чаят е много вкусен – има мек цветно-билков аромат и привкус.
 4. Още японските мъдреци са казали, че няколко часа след запарването на обикновения чай, той става токсичен и вреден. Иван-чаят може да се запари до 5 пъти, без да се увредят вкуса и полезните му свойства.
 5. Обърнете внимание на налепите върху чашата, които оставя дори много висококачествен обикновен чай и на оксидния филм на повърхността му, след като престои известно време. Това не е ли причината да търсите алтернатива на обичайните напитки?
 6. Под въздействието на кислорода в обикновения чай се появяват бактерии и вредни вещества. Това е една от причините, поради които не трябва да се пие престоял обичаен чай. Иван-чай не е предразположен към това.
 7. Иван-чай съдържа 69-71 полезни микроелементи, което е 2/3 от Менделеевата таблица и носи само полза за организма.
 8. Иван-чай няма противопоказания. Може да бъде (и дори е необходимо!) приеман от деца, бременни, болни. Но внимавайте за индивидуалната реакция на организма.
 9. Използването му е икономичен разход. Иван-чай може да бъде запарван до 5 пъти, без да се компрометират вкуса и полезните му свойства. А за непосредствена консумация се нуждаете само от 2-3 чаени лъжици на половин литър вода.
 10. Имайки практически нулева калоричност, Иван-чай обогатява организма с необходимите витамини и много други полезни вещества, но най-важното е, че той помага да се контролира чувството за глад.Как се приготвя Иван-чай:
  (базов вариант, който е подходящ като начало, докато изучавате напитката и вашите предпочитания към нея)

Използвайте пропорцията – 2-3 чаени лъжици на половин литър вода.

Запарете чая с една трета от определеното количество гореща вода, изчакайте 5 минути и добавете останалото количество вода.

Препоръчително е продължителността на запарката да е за около 15 минути.

Може да добавяте вода в приготвения Иван-чай до 5 пъти, без това да повлияе на ценните му свойства.

За да направите напитката по-мека използвайте пречистена, канген, шунгитова, пирамидална или изворна вода.

Опитайте да се откажете от захарта. Използвайте сушени кайсии, стафиди или други сушени плодове за подслаждане.

*********************************************

Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“;

Пречиства кръвта и лимфата

Създаден по каноните на традиционната китайска медицина, чудесна алтернатива на класическите агресивни методи за пречистване на организма,“Master Herb“ оказва благоприятен ефект върху целия организъм,  напълно безвреден и без странични ефекти.

Детоксикационен пластир “Master Herb“ осъществява процес на извличане на токсини, шлаки и излишната вода от организма, през стъпалата на краката, и допринася за елиминиране и предотвратяване на различни заболявания или тумори.

Просто и  ефективно изчистване на организма от токсините и „шлаките”, а резултатът е видим веднага след първото прилагане.

Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“:
 • извлича токсините;
 • подобрява кръвообращението;
 • премахва умората;
 • подобрява кръвообращението;
 • повишава качеството на съня;
 • подобрява общия тонус на организма.

Пластирът за детоксикация е ефикасен при: болни, отекли крака, воднянка, отоци, ревматични болки, болки в ставите и рамената, болки в гръбнака, болки, причинени от падания, болки в корема, причинени от менструални проблеми, липоми, алергични прояви, нарушения в нервната система, симптомите, причинени от студ и охлаждане.

Великите китайски медици наричат стъпалата „второто сърце” на човека. Съгласно теорията на традиционната китайска медицина върху стъпалата са разположени повече от 60 активни точки, а също така и рефлексни зони, свързани с много от вътрешните органи. Върху стъпалата се намират и важните енергийни канали „цзинло”, в които се отлагат шлаки от човешкия организъм в продължение на дълъг период от време. Тези токсини възпрепятстват нормалния ход на кръвообращението и могат да предизвикат различни заболявания.

 

Активни съставки:

Бамбуков оцет. Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“, TianDe Бамбуков оцет – екстрактът от бамбук е отличен абсорбент, извлича замърсяванията от повърхността на кожата, значително ускорява извеждането на токсините и регенерацията на клетките. Бамбуковият оцет има свойството да изсмуква болестотворните микроорганизми, бактерии и вируси, абсорбира и филтрира вредни вещества, има антимикробно, антивирусно, противогъбично действие. Бамбуковият оцет има уникалното свойство да помага на организма да съхрани всички полезни вещества и витамини.

Екстракт от семена на горски бук. Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“, TianDe Екстракт от семена на горски бук – съдържа феноли, бетулин, катран, които задържат вода и оказват антисептично действие. Този растителен компонент активизира клетъчния метаболизъм, повишава устойчивостта на клетките срещу въздействието на неблагоприятните фактори на околната среда, стимулира микро циркулацията на кръвта.

Екстракт от горчив портокал. TianDe. Булман-Шунгит Екстракт от горчив портокал – притежава антитоксични свойства, подобрява обменните процеси, повишава защитните сили на организма.

Хитин. Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“, TianDe Хитин – подпомага извеждането на токсините и тежките метали от организма. Оказва антиоксидантно действие.

Прах от семена на боб адзуки. TianDe. Булман-Шунгит. Прах от семена на фасул адзуки – благоприятно влияе на състоянието на кожата, прочиствайки организма от токсините. Помага да се изведат излишните течности.

Редовната употреба на пластира регулира циркулацията на кръвта и лимфата. Чрез рефлексните зони на тялото, пластира изсмуква токсините от тялото. В резултат нарушения баланс на организма е възстановен.

 

Начин на употреба на Детоксикационен пластир за крака “Master Herb“, TianDe:

Вечер преди лягане разпечатайте опаковката с пластира. Вътре ще откриете два пластира, предназначени за двете стъпала на краката. Залепете пластирите от лепящата страна и върху почистената кожа на стъпалата. Минималното време за действие на пластира е 6-8 часа, оптималното – 8-10 часа, при заболяване – 12-24 часа. Поставяне на пластира се препоръчва от 20:00  до 21:00 часа, преди биологично активните точки да се “отворят.” Възможно е и прилагането му върху болно място. На сутринта отлепете пластира и изплакнете краката с вода.

Процеса на пречистване може да трае от 7 до 90 дни, в зависимост от общото състояние на организма. Препоръчителния курс е 14 дни.

 

Код: 41314
Цена: 11.80 лв.

 Програма за детоксикация на организма_детоксикационни пластири_Булман Шунгит

Вижте в блога и програма “Женско здраве”

Чайове за здравето на жените

В основата на четирите чая за здравето на жените стои китайската ангелика, която се нарича женски женшен заради благотворното ѝ въздействие върху тялото на жената. Препоръчително е да се използва за профилактика на репродуктивни заболявания, при възпалителни процеси, менструални нарушения и други проблеми.

Програма за детоксикация на организма_Програма Женско здраве_Тианде_Булман Шунгит

Прочетете в блога и за Програма “Мъжко здраве”, разработена съвместно с топ лекари.

Чайове за мъжко здраве

Горска (теснолиста) върбовка (Chamaenerion angustifolium) – това е основният компонент в състава на чайовете за мъже: с горска върбовка и блатен петолистник, с горска върбовка и маточина, с горска върбовка и левзея “Мъжка сила”, Фиточай „Алтайски Иван-чай“.
Билките в първата укрепват мъжкият организъм, имат благоприятен ефект върху състоянието на пикочно-половата система и помагат за предотвратяване на много проблеми с простатната жлеза.
Билковият чай с горска върбовка и маточина способства за бързото възстановяване на силите, подпомага енергията и физическият потенциал, подобрявайки качеството на съня.

Програма Мъжко здраве_Тианде_Булман Шунгит

 

Прочетете богатата колекция интересни и полезни статии в нашия Блог

Може да разгледате и руския официален сайт на Тианде

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност