Укриваните тайни за здраве и дълголетие

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Как лесно и евтино сами можем да се излекуваме от нелечимите, според лекарите, болести

Прогнозира се, че до няколко години всеки втори човек ще е с онкологично заболяване.
По статистика днес само 1% от децата се раждат здрави, защото родителите им предават своите болести.
Доказано е, че повечето заболявания възникват от недостиг на елементи – витамини, минерали, ензими и т.н., в нужните пропорции и време и място в нашия организъм. Поради този недостиг отслабва имунитета, организмът започва да работи на авариен режим, като съвсем разбираемо е, че в такъв режим той няма да работи дълго, като се появяват различни заболявания и силно се намалява продължителността на живота. Примерно, ако в организма има дефицит на известните ни витамини, но органични, а не химически създадените или добити от камъните, С, Е, бета-каротин и селен, съществува опасност от развитие на рак. Но за съжаление, нашите лекари ни препоръчват всичко синтетично, а не натурално, защото в противен случай, ще ни изгубят като пациенти и ще останат без работа. А заради стремежа на бизнесмените да печелят все повече и повече, всички знаем какви отровни храни си купуваме от магазините, като тяхната хранителна стойност е многократно намалена от изчерпаните минерали в почвата, преработката и добавките гарантиращи свръх печалби за производителите. В днешния свят е невъзможно да сме здрави и дълголетни заради алчността на бизнеса и корумпираността на политиците в целия свят. Но все пак, можем да опитаме да са предпазим от “благата на цивилизацията” – вредността на храните и напитките, електромагнитния смог, замърсения въздух, обездвижеността, стреса, който умишлено ни създават с действията си управляващите, с голямата несигурност, несправедливост и особено медиите, с техните основно отрицателни новини.
През последните 20-ина години хранителната стойност на произвежданите продукти значително намалява. Съдържанието на микроелементи в храната е спаднало с над 50%.
Учените, отчитайки енергийната и биологична ценност на днешните хранителни продукти, са установили, че дневната доза на всички необходими за човека хранителни вещества се съдържат в 50 000 кг. храна!!!

Можем ли при това положение да бъдем здрави? Колкото може един автомобил да издържи движейки се без масло и гориво или под нужното им ниво, толкова и човекът ще е здрав и дееспособен.

Ако искате да предотвратите или се излекувате от различни заболявания, включително и от т.н. неизлечими от лекарите, от които дори ние сме помогнали на много хора да се излекуват, вие сте длъжни да направите промени в някои от навиците и живота си.

Освен всичко което ви е известно, че е нужно за да имаме добро здраве, като физическа активност, чист въздух, слънце, чиста и качествена вода (канген вода), сън и почивка и т.н., необходимо е да добавяме към храненето си 90 активно биологични вещества – 59 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъчини, 3 основни мастни киселини. Да, лекарите ни веднага ще ни препоръчат хранителни добавки с тези вещества, но… те единствено ще направят урината ни по-скъпа, защото организмът ни не разпознава изкуствено създадените, каквито са почти всички предлагани на пазара, витамини и минерали и не ги усвоява. Да, за съжаление нито тези вещества ще запълнят липсите им в организма, нито пък лекарствата лекуват. Това всички го знаем, иначе нямаше много хора да пият лекарства цял живот. Забележете само рекламите с които постоянно ни бомбандират фармацевтичните компании и техните дистрибутори. Какво се казва в тях: “Вие няма да чувствате болка”, ” Ще се отървете от болката за няколко минути или часа”, “Щом хапчето стигне до стомаха, киселините ще утихнат”, “Високото ви кръвно налягане ще падне само след минутки” и т.н. Какво означава това? Хапчетата не излекуват проблема, а само симптомите и то временно, до следващото им ползване. А това е изключително опасно за здравето и живота. Много лекари и учени, въпреки заплахите срещу тях, признават, че лекарствата не лекуват и могат да доведат дори до смърт, каквито случаи има безброй регистрирани по света. Хората умират не от болестта, а от лекарствата, които се предписват за “лекуването” И.

Какво са биологично-активните вещества или добавки (БАД) и как действат на организма?

БАД – това са концентрирани натурални хранителни и биологичноактивни вещества, извлечени от организми от животински, морски и минерален произход, от хранителни или лекарствени растения или концентрати, получени по пътя на химичния синтез, но които са напълно идентични със своите природни аналози и съхраняват техните свойства, за разлика от изкуствено създадените.

Тези вещества, които човешкият организъм не е способен да синтезира сам, трябва ежедневно да постъпват с храната отвън. Ако това не се случва, в организма с течение на времето, възникват заболявания свързани с техния дефицит. Това винаги води до снижаване на способността на организма да се бори с вредните фактори на околната среда, до влошаване на здравето, до снижаване на работоспособността, до ускоряване на процеса на стареене.

Редовното използване на БАД, е най-доброто, което днес може да направи човек за своето здраве.

Повечето водещи учени в света смятат, че днес е намерен идеалният, ефективен и съвършено безопасен път, човек да съхрани своето здраве и да остане красив и привлекателен като 20-годишен.

Без БАД, днес не може да разчита на здраве и добро самочувствие. нито здравия, нито болния човек. Всеки ден, без прием на необходимите ни елементи, ние съкращаваме живота си с няколко часа или с няколко дни. Столетия човек търси чудодейната панацея – средство срещу всички болести. Но ако човек навреме започне да употребява БАД, то е напълно вероятно, в повечето случаи, абсолютно да забрави за приема на лекарства за дълги години.

БАД не са лекарства, не са средство за лечение на болестите, а средство за отстраняване на причините довели до тази болест. Затова оздравителният ефект, който те оказват, е съпоставим с въздействието на фармакологичните средства, а често и го превишават.

За да не боледуват и не умират нашите деца, за да не боледуват и живеят дълго нашите родители, за да сме заобиколени от здрави и щастливи хора, за да знаят хората как да получат всичко това, нека направим необходимото, по правилния начин.

Ако се храните разнообразно и пълноценно и живейте здравословно, това ще ви гарантира дълъг и щастлив живот. Пийте достатъчно и чиста вода, добавяйте си нужните биологично активни вещества, за да бъдете здрави.
Следете реакциите на организма си, той ще ви подскаже най-добре от това, което се нуждае.
Обикновено, ако много се увличате по шоколад или сладки, това означава, че във вашия организъм не достига хром и ванадий.
В една от страните на третия свят – Нигерия, вождът на племето Баус, умрял на 126 години. На погребението, една от жените му се похвалила, че когато мъжът И умрял всички зъби били негови, а това е признак, че и другите му органи са изпълнявали функциите си както трябва.
Един мъж от Сирия умрял на 133 години през 1993г. Той влязъл в книгата на Гинес, не защото бил на 133 години – много доживяват до тази възраст, и не защото на 80 годишна възраст се оженил за четвърти път, а защото е станал баща на 9 деца. Ако пресметнете, че за всяко дете трябват 9 месеца плюс година за кърмене и година между всяко дете, ще получите, че този герой-производител е станал баща и след 100 годишна възраст. Ето защо е влязъл в книгата на рекордите на Гинес.
Така че не се отчайвайте, и за вас има надежда!

ВНИМАНИЕ! ЗА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
Който желае, напълно безплатно може да ползва нашата голяма пирамида с половин тон шунгит, за усилване действието на приеманите лекарства, билки, биологично активни вещества, водя… Може да ги изпращате по пощата или направо ние ще ви ги купим от аптеката или зареди вода и ще ви ги изпратим. Които не знаят, всичко поставено в пирамида усилва многократно своята ефективност. А лекарствата, които не са безвредни и имат много странични ефекти, след престоя си в пирамидата, може да им се намали дозата и те пак ще действат, дори по-добре отпреди.
Чели сте и за примера с антибиотика, който учените са държали 28 дни в пирамида, след което са установили, че си е усилил действието над 10 000 пъти.
А какви продукти, вода и практики ползваме ние, с които сме помогнали и на много хора, включително много лекари и учени идвайки при нас, а не лекувайки се в болниците, може да научите като кликнете на линковете най-долу, или като ни се обадите за консултация на посочените телефони.

ТЪЙ КАТО ИМА МНОГО ХОРА, КОИТО НЕ ОБИЧАТ ДА ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА-ТРИ РЕДА, И МЕ УПРЕКВАТ, ЧЕ ПИША ДЪЛГО, МОГАТ ДА ПРЕКРАТЯТ ЧЕТЕНЕТО, АКО ИЗОБЩО СА СТИГНАЛИ ДО ТУК. СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ СА ЗА ЧЕТЯЩИТЕ И ЛЮБОЗНАТЕЛНИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО МОГАТ ДА НАУЧАТ ОЩЕ НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ПОЛЕЗНО.

Укриваните тайни за здраве и дълголетие_Булман Шунгит_1

За продължителен и качествен живот следвайте и съветите на д-р Уолък, автор на “Умрелите доктори не лъжат”.

Д-р Уолък сега е много популярен в Америка. През 1991г. е предложен за Нобелова награда.
Всяко животно или човек, умрели от естествена смърт – умират от непълноценно хранене, т.е. дефицит на хранителни вещества. Резултатите от химическите и биохмическите анализи показват с документална точност, че естествената смърт настъпва от неправилно хранене.
Генетичният потенциал на продължителност на живота е 120–140 години!
В наше време можем да преброим едва 5 народности, чиито представители доживяват до 120-140 години – на Изток, в Тибет и в Западен Китай. Този хора са описани още през 1964 г. от Джеймс Хилтьн, който е написал книгата “Загубен хоризонт”.
Ако действително искате да доживеете до 100-140 години
Първо – трябва да избягвате безсмислените и безпричинни опасности. Разбира се, ако пушите, пиете и злоупотребявате с това или онова, вие едва ли ще доживеете до 120 години. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, вие сте длъжни обезателно да се възползвате.
Второ – вие сте длъжни да правите само това, което ви носи полза. Необходими са ви 90 хранителни добавки: 59 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, свързани с техния дефицит. За това се знае, тъй като все повече хора се интересуват от здраве, дълголетие и хранителни добавки.
Има една статия в списание “Таймс” от 06.04.1992 година.
Това е всеобхватна статия, в която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една отрицателна мисъл, казана от доктор, на който авторът на статията задава въпрос: “Какво мислите за витамините и минералите като хранителни добавки към нашето хранене?” И ето какао отговаря този доктор: „Поглъщането на витамините не носи полза” – смята Виктор Хубин, професор по медицина в Ню Йоркското медицинско училище Маутсииай. “Всички витамини като допълнение, само правят нашата урина по-скъпа”. Ако преведем тези думи на достъпен език, то се получава, че ние уринираме не урина, а пари, когато приемаме витамини и минерали, т.е. напразно харчим за витамини и минерали. Именно това е искал да каже. И след това е публикувано, значи има нещо в това. Но ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:
Не инвестирайки в самите себе си минерали и витамини, Вие инвестирате в благосъстоянието на докторите от медицината.
Аз твърдо вярвам в това, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776 г. и Втора световна война САЩ са похарчили около 8 млрд. $­­ за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат 18 трилиона $­­ годишно и това все още не е достатъчно. А на всеки му се иска медицината да бъде безплатна.
И аз ще Ви кажа, че ако използваме за селското стопанство, и по-­точно за животновъдството, медицинската система от човешки тип, то котлетите, които ядем, ще поскъпнат на $­­275 за 0.5 кг. А ако се възползвате от селскостопанската система, която ние прилагаме а животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва $­­10 на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали?

Първо – язва на стомаха. Кой от вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стресът? Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а и да можехме, то вашата свинска пържола ще ви излезе $­­275 за 0.5 кг.
Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете, без никаква хирургична намеса. Така и направихме и лечението ни излезе примерно $­­5 на свиня. Лечение с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин. Националните институти едва през февруари 1994 г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е предизвикана от бактерии, а не от стрес и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено говорят: “показва обнадеждаващи резултати, които могат да се окажат благотворни*.
Сега националните институти използват именно думата „излекуване” – без намеци. Те казват: “излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин*. Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин или в аптеката и да купят за $­­2 бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм.
И така, приемайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор: да се излекувате за $­­5 или да позволите да Ви разрежат. Изборът е Ваш. По-нататък, каква е втората причина за смъртността на американците?

Да – това ужасно заболяване – рак.

През септември 1933 г. в Националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раковоболни, беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени, въз основа на изследвания, проведени в Китай. За тях беше избрана китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания,
В течение на 5 години на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите, препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза витамин С е 60 мг., то болните получаваха 120 мг.
Алън Пол, човек, които е удостоен с две Нобелови награди, казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да приемате по 10 000 мг. от него за деня. И ето резултата: лекарите, които в захлас спориха с него, вече се намират на оня свят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 4 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Вие сами трябва да направите своя избор: да послушате съветите на умрелите лекари или да се придържате към мнението на доктор Пол.
И така, напълно нормално е да се приема витамин С – двойна доза, витамин А – двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се приема цинк, рибофлавин, молибден и т.н. Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: витамин Е, бета каротин и селен. Тези три компонента се приемат в двойни дози за деня. Ако при това вие извлечете само 50% полза, вече сте добре. При пациентите, получаващи витамин Е, бета каротин и селен в течение на 5 години, смъртността при всички случаи е намаляла на 9%, тоест 10 от всеки 100 болни, обречени да умрат, са оживели. А при раково болните, обречени на смърт, които са приемали този 3-те компонента, от 100 – 13 са оживели.
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, тоест 21 човека от 100.

Aртрит
От септември 1993 г. в Медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави в резултат на артрита. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозното лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезо-триксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото, което оставаше, беше хирургична намеса за смяна на ставите. Тогава аз казах: “Слушайте, тези хора са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дни, всичко 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент”. Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение: всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дни всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха, след 30 дни те вече можеха да си позволят някои неща, а след 3 месеца функциите на ставите напълно се възстановиха.
А сега ще ви разсмея. Смешната част е свързана с доктора, който провеждаше тези изследвания в Харвард. Той обяви кокошия хрущял за лекарство, защото ако това помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта. И с невъоръжено око се вижда как мозъкът му започна трескаво да смята: *…….$­­300 капсулата, всички 25 пациенти…….” и т.н.
Е, ако това не Ви харесва, може да отидете в аптеката и да си купите и ноксиджелон. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата, В него основен компонент е говеждият хрущял, който на свой ред се явява добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия и ако приемате по 0.5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло, с колоидни минерали, то следващия път, когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита.

Кой от Вас някога е чувал за болестта на Алцхаймер (загуба на паметта)?
Сега за нея знаят всички, но когато аз бях малко момче, болестта на Алцхаймер просто не съществуваше. Сега това е един от най-разпространените недъзи, поразяващ един на всеки двама души, достигнали до 70 годишна възраст, достатъчно плашещи данни. А как да се определи и излекува болестта на Алцхаймер в ранен стадий при животните? Представете си какви загуби биха понесли фермерите, ако свинята майката не помни защо е отишла при хранилката. Затова с този проблем в животновъдството започнахме да се занимаваме преди 50 години. Правихме това с помощта на големи дози витамин Е. Витамин Е забавя загубата на паметта при болестта на Алцхаймер.

Камъни в бъбреците
От какво най-вече ви препоръчва да се пазите в храненето си доктора? От калция. И никакви млечни продукти, никакви продукти, съдържащи калций. Защото съществуваше увереност, че “калцият” в бъбреците се появява от калция, съдържащ се в продуктите, които вие употребявате за храна. Всъщност калцият в бъбреците се появява от вашите собствени кости. Когато имате дефицит от калций, тогава се образуват камъни в бъбреците. От хиляда години ние знаем, че за да се предотврати образуваното на камъни в бъбреците при домашните животни, трябва до им се дава повече калций, магнезий и бор. Но биковете, овните, млекодайните животни имат такава анатомия, че когато се разболеят от тази болест, те просто умират. Когато при нас се появят камъни в бъбреците, от болка ни се иска да умрем. Ние знаем как да предотвратим това заболяване. Калцият намалява риска от камъни в бъбреците. Бяха направени експерименти с около 40 000 пациента, разделени на 2 категории. В групата, получаваща най-голямо количество калций, никой нямаше камъни в бъбреците. И така, групата професионалисти, които ви казват как да живеете и ви уверяват, че не трябва да употребявате сол, кофеин, да не ядете краве масло, а маргарин, да не правите всякакви глупости, умират на 58 години. В същото време, когато хората на 120–140 години поставят късче каменна сол в чашата с чай и изпиват по 40 чашки на ден, тоест употребяват по 40 парченца сол на ден, готвят с краве масло, вместо със зехтин, и живеят до 120 години. Така че на кого ще повярвате, на този, който живее 120 години или на този, който доживява до 58? Изборът е ваш.

Аневризма.
Това е отичане на слабите артерии, което води до загуба на еластичността на тъканите.
През 1957 г. ние разбрахме, че причината за аневризма е дефицитът на мед в организма. Тогава ние работихме над проект като наблюдавахме 200 000 пуйки. Давахме им специална дажба, в която бяха включени 90 хранителни вещества. И в първите 13 седмици точно половината пуйки умряха от аневризъм. Увеличавайки двойно количествата на медта при храненето, фермерите отгледаха 500 000 пуйки и нито една от тях но умря в резултат на аневризъм. Този експеримент беше проведен върху мишки, котки, кучета, свине и не зная върху какви още други животни. Ние стигнахме до извода, че именно дефицитът на мед е причина за заболяването.
Ранното побеляване е първият признак, че имате липса на мед в организма. Кожата се иабръчква, защото е нарушена еластичността на тъканите, появяват се кръгове под очите, линии по лицето и приличате на изсушена слива. Освен това съществува и друг проблем – варикозио разширени вени, тъй като е нарушена еластичността на тъканите. Цялото ви тяло провисва – ръцете, гърдите, корема, бузите и вие прибягвате до пластична операция, отивайки при козметолога. В действителност по-практично и безопасно е да приемате колоидни минерали.

Някой от вас чувал ли е за човек на име Стюарт Бъркър? Автор на 5 нашумели книги за здравето, диетата, храненето, получил степен магистър по медицина в медицинската школа Тора – един от най-добрите медицински авторитети в Бостън. Неговите книги включват диети за отслабване (може би тази нощ ще допиша и още нещо много важно за диетите, които изтощават и разболяват, както и за моята програма “Балканика”, без лишения и страдания, която оздравява организма, от което следва и здравословно редуциране на теглото, както още информация по темата и други полезни неща). Той самият е починал на 40 год., а написа тези книги за 20 годишни и по-млад. Бихте ли искали да последвате примера на този човек? Той почина на 40 години от кардиомиопатия, причина за което е дефицит на селен. Някои фермери просто отиват в магазина, в който се продават фуражи и купуват селен в ампули или таблетки за животните си, за да предотвратят това заболяване, а доктор Стюарт Бъркър, мъжът, който написа 5 книги за хранителните продукти, умря на 40 годишна възраст от дефицит на селен в своята храна.
Малък съвет: Погледнете ръцете и лицето си. Ако виждате розови пeтна, това е доказателство за начален дефицит на селен. При откриването започнете да приемате колоиден селен в течение на 6 месеца. Всичко ще изчезне. Само за половин година ще успеете да върнете процеса назад. Ако тези петна изчезнат отвън, те ще изчезнат и по вътрешните органи, по мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците.

А кой от вас има високо съдържание на захар в кръвта си? Например 10%. Вероятно сте виждали деца, които твърде активно се нахвърлят върху захарта. Дефицитът на хром и ванадий води до повишено съдържание на захар в кръвта. Ако не обърнете внимание, ще се развие на всички известното заболяване диабет.

Що се отнася до дефицита на калий в организма, то се проявява в такова разпространено явление като плешивост при мъжете и при много от присъстващите тук се наблюдава дефицит на калий. Ако не попълним този дефицит, се развива глухота.

По-нататък следва дефицит на бор в организма; Жените трябва да познават и уважават бора. Той помага да се запази в костите приетият калций, предпазвайки ги от остеопороза. Борът подпомага изработването на естроген, а при мъжете на тестостерон. Ако не приемете достатъчно количество бор. Вие, жените, много ще страдате по време на менопаузата, изпитвайки всички неприятни за този период усещания. А при мъжете, при недостиг на тестостерон ще им дойде нанагорно. Застрашени са от преждевременна импотентност.

Първи признак за дефицит на цинк в организма е когато вие губите обоняние и вкус, когато не ви харесва храната, приготвена от жена ви, и се оплаквате, че не усещате вкуса И.
“Как? Аз цял ден съм прекарала в кухнята, за да ти приготвя вкусен обяд, а ти даже не ме похвалваш?”. “Интересно, аз влязох а кухнята и нищо но усетих”. Това е дефицит не цинк.
При експериментите върху лабораторни животни стана ясно, че около 7 минерала удвояват продължителността на техния живот. Помните ли, аз ви казах, че са ни необходими 90 елемента на хранене: 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини и 3 мастни аминокиселини.
Растенията са способни да произвеждат необходимите ни аминокиселини, витамини и мастни аминокиселини. Това e по силите на растенията и ние следва да ползваме в храненето си 15-20 растителни компонента на ден, в правилно съчетание, за да получим тези необходими 90 елемента на хранене. На практика малко от нас получават необходимото количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, в необходимото съотношение към своето хранене.

Минералите. С тях е свързана просто трагична история, защото растенията вече не съдържат минерали от никакъв вид. Тях ги няма вече в почвата, няма ги и в растенията. “Съдържанието на минерали в почвата в нашите ферми е съвсем изтощено и затова получавания от нивите добив, независимо дали е от зърнени култури, зеленчуци, плодове, ядки, не съдържа минерали. Хората, употребяващи тези продукти, автоматично се разболяват от болести, свързани с дефицит на минерали и единственият шанс да се предпазят и да се излекуват е да се ползват към храната минерални добавки. Така се казва в документа, подписан от конгреса на САЩ през 1836 год.
Дали ситуацията сега се е изменила към по-добро? Не, че не е по-добра, за съжаление е още по-лоша. Причината е в това, че фермерите торят почвата само с натрий, фосфор и калий. Три компонента в различни съчетания и съотношения. И никой не може да задължи фермера да добави в почвата още 60 минерала, защото от тях не зависи количеството на добива. Затова всеки път, събирайки добива, тоест растенията, изсмукващи минерали, много фунтове на всеки акър, по този начин сами лишават почвата от същите тези минерали. Ако вие връщате обратно 3 минерала, а вземате 60, то ситуацията прилича на разплащателния ви влог в банката, когато вие всеки месец внасяте 3 долара, а теглите 60 долара. Можете да си представите какво ще стане с вашите чекове, разбира се, те могат да станат недействителни.
Аз мога да ви кажа, че моето и вашето здраве със сигурност е на границата на катастрофата, защото в нашата почва повече няма минерали и затова ние с вас, заедно всички и всеки поотделно носим пълна отговорност за своето здраве, и затова съзнателно допълнително ползваме минерали.
Често ме питат: “А какво правеха хората преди 1000 години, независимо, че не са имали торове, са живели дълго? И какво мислите за египтяните, китайците и индийците?”
Те са живели около големите реки Нил, Ганг, Жълтата река в Китай, които почти всяха година се разливат и наводняват всичко наоколо. И всеки път по време на наводненията познайте какво се случва? Водата пренася тиня и планински пясък от планини на разстояние 1000 мили. И хората са се молели на всички богове, благодарейки за наводнението.
Ние се молим да не се случват, а наводненията обогатяват почвата с наноси, тиня и минерали, като по този начин обогатяват и добива от зърнените култури. Крал Филип, бащата на Александър Велики, се оженил за 12 годишно момиче, кралицата на Египет – Клеопатра. Тя няма нищо общо с Елизабет Тейлър, със скъпо струващите козметика и тоалети. Тя е била плоскогърдо, хилаво създание, неотличаващо се със сексапил. Защо кралят се оженил за нея? Защото в нейните владения са се намирали най-добрите ниви със зърнени култури. На всички е било ясно, че по-добри зърнени храни от египетските не могат да се намерят на друго място, а гигантската армия начело с Александър Велики се готвела да завоюва целия сеят. Било е необходимо великолепно брашно за войниците, за да могат да маршируват 20 часа, да се бият 6 часа и да побеждават. Ако те са се възползвали от зърнени храни от изтощената на минерали почва, не биха издържали и 20 минути, а по-скоро биха почнали да викат: „Мамо, вземи ме от тук!”
Те са знаели, че Египет е най-доброто място за доставка на зърнени култури. Наводненията са снабдявали почвата с истинските минерали и затова всички, световни култури, дали на света великото изкуство и технологии, произхождат от тези места. Те са притежавали голям умствен потенциал, точно затова, защото храната, която са употребявали, е била богата на минерали.

Дефицитът на калций е причина за приблизително 147 различни заболявания.


Понякога са наречени на имената на хора, например Билсполуп – когато едната страна на вашето лице се изкриви. Това не е паралич. Това е просто пареза на лицевия нерв. Това състояние е предизвикано от дефицит на калций в организма.

Остеопороза – това заболяване заема 10-то място като причина за смъртта сред възрастното население. Много скъпоструваща болест. Операцията за замяна на шийката на бедрото или тазобедрената става струва 35 000 $­­! Ако, не дай си Боже – на двете бедра, то 70 000 долара.
Доколкото ми е известно при животните не се среща остеопороза. Ако Вие например имате стадо от 100 крави и не се роди нито едно теленце, което да покрие всички текущи разходи, това Ви безпокои, тъй като се налага да плащате за ремонт на оградата и т.н. Вие нямате теленце, за да го продадете и да получите пари в брой за покриване на разходите. Звъните на ветеринаря и питате: „Какво става? Не трябва ли да се отърва от тези крави?”. Ветеринарят идва, преглежда кравите и казва, че проблемът не е във вашите крави. “Проблемът е ясен. Бикът има остеопороза и с неговите тазобедрени стави му е трудно да общува с кравите”. За да се предотврати това опасно заболяване е необходимо да се дава калций за 10 цента на ден на новороденото теленце и то никога няма да има остеопороза.

За профилактиката на пародонтозата и възпаление на венците, зъболекарите-парадонтолози ви съветват да почистите зъбите си след всяко хранене и да употребявате флос. Като ветеринар ми се налагаше да се сблъсквам със стотици и хиляди животни – мишки, плъхове, зайци, кучета, овце, свине, коне, лъвове, тигри, мечки. Те не страдат от заболявания на венците и не получават флос. Понякога имат неприятен дъх, но здрави венци. Причината да не се срещаме със заболявания на венците в животновъдството е същата – няма дефицит на калций.

По-нататък – проблемът артрит. Ако си спомняте, вече говорихме за кокошия хрущял и желатина. 85% от артритите са предизвикани от остеопороза на ставните окончания на костите. Съществува обикновен артрит, остроартрит, лумбаго, ревматизъм и всички те са в следствие на остеопороза на ставните окончания на костите.

По-нататък – артериална хипертония. Хипертонията – това е повишено налягане. Първото, което ще ви препоръча лекарят, е да намалите съдържането на сол в храната си. Всички го знаят след като постоянно са ни го набивали в главите. Но да си спомним кравите. Първото, което фермерът добавя в храната на домашните животни, е парче сол. Нито един фермер не може да бъде икономически жизнеспособен, ако не добавя на животните парче сол. Той просто ще умре при вида на сметките от ветеринаря, направо ще откачи. И на нас ни предлагат да повярваме в това, че на нас не ни е нужна сол. Че на нас ни стига това количество сол, което получаваме с хляба и салатата. И на това не вярвайте. Представяте ли си, че лекар, който е доживял 58 години, ви казва „Нe яжте сол, не употребявайте краве масло”, а тези които са живели 120 години са яли краве масло и сол. Опитайте се да направите вашия избор.
В контролна група от 5 000 души с повишено кръвно налягане, увеличих два пъти дневното потребление на калций. След 6 седмици прекратих експеримента, защото при 85% от тази група, кръвното налягане се нормализира само от удвояването на приемания калций. Когато тези пациенти, лекували се при лекар, се появиха на контролен преглед, лекарят ги попита: “Какво сте приемали, че вашето кръвно налягане се е нормализирало?” “Аз участвах в експеримент и приемах двойна доза калций” – отговорил пациентът.”

Следващият проблем – схващанията. Вие се събуждате посред нощ и не можете да мръднете крака си. Всички сме го изпитвали. Обикновено по-нататък следва постменструалем синдром, емоционално-физическо състояние, което наричаме истерикоектомия. В Калифорнийския институт в Сан Диего беше предложено да удвоим дневната доза калций и при 85% емоционалните и физическите симптоми като че ли никога не ги е имало.

И последно – болки в кръста. 85% от американците страдат от болки в кръста, независимо от това дали работят на компютър, разтоварват камиони или карат автобуси. Това е голяма американска трагедия. В действителност болките в кръста са остеопороза на гръбнака, независимо от това дали има проблем с дисковете между прешлените или не. Ако диска няма за какво да се дьржи, прешленът се смалява, защото се руши, особено ако имате дефицит на мед.

Последното, за което искам да говоря с вас, е диабета. Този проблем е известен на всеки. Това е третата поред причина за смъртта между възрастното население на САЩ. Тази болест причинява сериозни усложнения – слепота, нарушения в бъбречната дейност, и в различна степен сърдечносъдовите заболявания, на свой ред се явява причина за смъртността между американците. Ако имате диабет, средната продължителност на вашия живот е по-ниска отколкото при тези, които нямат диабет. През 1957 год. ние ветеринарите научихме, че диабетът може да се предотврати и излекува с помощта на минерали. Тези данни бяха публикувани в официално списание, представящо науката в националните институти по здраве, където беше написано: „Диабета може да се предотврати и излекува с помощта на хром и ванадий”. Само ванадият, съгласно данни от университета във Ванкувър и медицинска школа Бритишколумбиум е в състояние да замени инсулина при възрастни диабетици. Разбира се, те не могат да спрат веднага своя инсулин. За много хора този процес продължава от 4 до 6 месеца. Това е постоянен процес, в течение на който трябва да се приема адекватно количество хром и ванадий. Аз със собствените си очи видях как това работи върху стотици и стотици пациенти.
Би било добре, ако можех да ви убедя само да приемате минерали, но да разчитате, че те ще влязат в организма ви от хранителните продукти, още повече, че това зависи от съдържанието, опаковано в кутии, пакети, бутилки!!! Съществуват 3 типа минерали, на които трябва да обърнете внимание.

1-ви тип – метални минерали. Това са тези минерали, които основно се добиват от каменни породи. Те се усвояват само 8 – 12%. А когато станете на 25 40 год., тяхната усвояемост пада на 3 – 5%. Много лошо, ако приемете нещо от рода на калций-лакта, защото той се явява обикновен металически минерал. Да предположим, че този калций-лакта е в таблетки по 1000 мг. Много хора, приемайки по две таблетки на ден, казват: “Докторе, аз приемах много калций. Слушах предаване по радиото за артрита и приемах 2000 мг калций на ден. Но това не облекчи моя артрит, а стана по-зле.” Питам: „А какъв калций точно приемахте?” Отговарят. “Калций-лакта”. Ето в това е и вашата грешка, защото едва 250 мг от този калций се явява метален калций, а оставащите 750 мг са лактоза, млечна захар. Ако приемем, че Вашият организъм усвоява едва 1/10 от цялото количество, а 10% от 250 мг, представляват 25 мг, то приемайки 2 таблетки, вие приемате не 2000 мг, а 50 мг. Така се получава, че за да получите необходимото ви количество калций, трябва да приемате 90 такива таблетки на ден, т.е. по 30 с всяко хранене. И не забравяйте за останалите 59 минерала.

През 60-те години в селското стопанство започнаха да ползват килайдните минерали. Тези минерали са метали минерали с аминокиселини, протеини или ензими, които обвиват металния атом. Тази форма на минералите увеличава усвояването им на 40%. Точно затова хранителната промишленост се нахвърли върху тази идея.

Третата форма на минералите се нарича колоидни минерали. Те имат най-висока усвояемост. Именно усвояването най-много ни вълнува. Колоидните минерали се усвояват 98%. което е 2.5 пъти повече, отколкото килайдните минерали и 10 пьти повече, отколкото металните. Колоидните минерали могат да бъдат само в течен вид и на много дребни частици. 7 000 пъти по-малки от червеното кръвно телце – еритроцита. Всяка частица на минерала е заредена отрицателно, а обвивката на червата е заредена положително. Образува се електромагнитно поле, което концентрира тези минерали около стените на червата. Това Ви дава 98% усвояване.

Растенията, играят много интересна роля при образуваното на колоидни минерали. В тъканите си те преобразуват металните минерали в колоидни. Като употребяваме тези растения, ние ги натрупваме в организма си и ги използваме. Но тъй като в нашата почва няма метални минерали, нашите добиви нямат в състава си достатъчно количество минерали.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност