Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Шунгит – уникалният камък със собствен разум

Шунгитът е уникален, както по отношение на силата на неговия лечебен ефект, така и по отношение на неговите физико-химични свойства.
Природната му структура е близка до ензимите, които катализират биохимични процеси в клетката, както и до хемоглобина в кръвта.
Минералът шунгит се отличава с високи адсорбционни, бактерицидни свойства, способността да влиза в съединения с различни вещества, да неутрализира високочестотно електромагнитно излъчване.

 

Шунгитът като органичен тор, за плодовитост и изобилие на реколтата

Шунгитът съдържа множество биоактивни компоненти. С такива микро и макроелементи като фосфор, ванадий, кобалт, мед, цинк, калций и т.н., шунгитът доказано ускорява растежът на растенията. Уникалният камък обогатява и стабилизира минералният състав на почвата, деоксидира я и подобрява нейните физически характеристики. Запълвайки почвата с минерали и други органични елементи, шунгитът ускорява покълването на семената и общата производителност на почвата.

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_3

Благодарение на високите си адсорбционни свойства, шунгитът е изключително подходящ за използване като органичен тор заедно с други минерални торове. Шунгитът адсорбира други органични торове и след това постоянно ги връща в почвата на малки порции, когато концентрацията намалява. Той осигурява ефективно наторяване на горния почвен слой и намалява допълнителните разходи, като намалява консумацията на торове.
Освен това шунгитът е известен с регулирането на температурата и влажността. Чрез добавяне на шунгит на прах в почвата, вие ще намалите нуждата от обилно напояване, което е изключително важно през периодите на суша, за да се осигури устойчив растеж на растенията. Що се отнася до регулирането на температурата, поради наситения си черен цвят шунгитът активно абсорбира топлината на Слънцето през деня, запазва температурата за дълго време и след това отделя топлината бавно и равномерно през нощта. Този метод се използва широко в селското стопанство, особено в оранжерии. В оранжериите шунгитът също може да бъде допълнителен източник на въглероден диоксид за фотосинтезата.

В допълнение шунгитът адсорбира и неутрализира опасни химикали, пестициди, хербициди и техните компоненти. Тези токсични елементи могат да отровят реколтата чрез кореновата система и да представляват заплаха за нашето здраве. Шунгитът изглежда перфектно решение в този случай. Този минерал ще ви даде богата и устойчива реколта без никаква опасност за вашето здраве.

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството 

Шунгитът е подходящ за всички видове растения, включително зеленчукови култури, овощни дървета и храсти. Агрономите препоръчват да се използва шунгит под формата на прах два пъти годишно: по време на пролетното развитие и след прибиране на реколтата през есента. Ще ви трябват приблизително 400-500 грама прах от шунгит на квадратен метър. Като цяло се твърди, че увеличава плодородието на почвата с 20-40%. Многобройни експерименти, проведени в Русия и Казахстан, доказаха този факт. А в Карелия, отглеждани в каменистата шунгитова почва, растат най-големите и вкусни картофи в цяла Русия. Пример за това плодородие е село Шунга, дало името на този вълшебен минерал. Благодарение на находището на шунгит до селото плодородието на почвата винаги е било по-високо, отколкото в други части на Република Карелия. Там отлично растат и ръж, царевица, пшеница, лук, моркови, цвекло…

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_6

Каква е тайната за поддържане на продуктите свежи и витаминизирани за дълго време.

Когато имате богата реколта, трябва да я запазите свежа и да запазите най-високото качество възможно най -дълго. Шунгитът отново ще ви помогне. Просто поставете плодовете, зеленчуците или други култури върху шунгитови плочи за около час и след това ги съхранявайте както обикновено. Тази проста стъпка ще ви помогне не само да запазите реколтата свежа, но и да запазите всички витамини и микроелементи, които съдържат.

 

Шунгит за домашните животни

Освен че е ефективен като тор, шунгитът се използва в селското стопанство като допълнителна хранителна добавка за домашни птици и говеда. Намалява цената на фуражните смеси и увеличава наддаването на живо тегло. Експериментите също така показват, че добавяйки шунгит в смеските за кокошки носачки, това осигурява високо ниво на производство на яйца.
Нещо повече, някои козметични продукти от шунгит като кремове или емулсии могат да се използват за лечение на добитъка. Шунгитът подобрява храненето на тъканите, подпомага бързото заздравяване и премахва възпалението. Също така този уникален минерал осигурява силен аналгетичен и регенеративен ефект и традиционно се използва от животновъдите за ускоряване на процесите на възстановяване на тъканите при фрактури, навяхвания, счупвания и изкълчвания.
Още в древността хората в Карелия са наблюдавали как дивите животни ближат черните шунгитови камъни. Смятало се е, че по този начин те попълват резервите си от натрий. Но шунгитът не съдържа сол.

 

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_4
Днес е установено, че по този начин, ближейки шунгитовите скали, животните в резултат на йонообмен се освобождават от някои елементи и премахват дефицита на липсващите. А може би и да има друго обяснение, което все още не можем да разгадаем.
Особеностите на йонообмена позволяват на камъка избирателно да приема вредни вещества от човешкия и животинския организъм, а в замяна да отдава макро и микроелементи, което в резултат дава лечебен ефект, нормализира енергетиката.

Както виждате, шунгитът е номер едно в селското стопанство, и не само в него. Той осигурява богата и здрава реколта, поддържа най -високото качество на почвата и водата, запазвайки оптималният микроелементен състав.

 

Разтворим биотор с прах от вълшебния шунгит

 

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_5

Разтворим биотор с уникалния шунгит, енергийно зареден в голяма пирамида.
Цветята в офиса ни станаха много големи и с огромни и красиви цветове. Някои, само за 3 месеца поливани с този шунгитов тор, пораснаха толкова, колкото общо за трите предишни години. През годината, когато не ползваме биотора с шунгит, поливаме цветята с шунгитова вода.
Съдържа: Fe, MgO, N, K2O, P2O, Mn, SiO2, B, Zn, Cu, Mo, TiO2, S……. да не изреждам почти цялата менделеева таблица.
Пликчето е 40 g и се разрежда в 10 литра вода. Разбърква се и се оставя да престои 20 минути, след което се поливат растенията.
Може да се налее шунгитова вода в бутилка с пулвелизатор и да се измият растенията с нея, и да се овлажнява въздуха. Създава се безопасна и защитена среда около растенията и ги предпазваме от всякакви негативни влияния на околната среда.

 

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_7

Цветя потопени в шунгитова вода и обикновена вода

 

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_8

Нашето уникално шунгитово вино, произведено от “шунгитово грозди”, от лозе торено с прах от шунгит

 

Уникалното и единствено в света луксозно земно-космическо вино от сортовете Мерло, Димят, Памид

Препоръчвано от проф. Стамен Стаменов.
Червено – Мерло; Бяло – Димят; Розе – Памид; Розе, с аромат на българска роза
Лозето е обгрижвано с много любов от майстора винопроизводител Стоян Маринов, който има и много награди от различни изложения, намиращо се до огромната Карановска селищна могила.

Отгледано е без използване на хербициди и пестициди, при механична обработка на почвата против плевели, наторена с прах от шунгит. Произведено ръчно, от висококачествено грозде от региона на с Караново, Новозагорско.

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_11
Гроздето е ферментирало и отлежало в изба от кирпич от Карановската могила, която е била със стотици метри по-голяма, но през първата половина на миналия век са я ползвали за направа на кирпич и се е посмалила “малко”.
Виното е произведено при поддържане на висока хигиена и с пряка Ангелска подкрепа, с много старание Любов и желание.
Виното е структурирано с шунгит, отлежало в пирамида с половин тон шунгит и допълнителни енергийни въздействия с конструкции от сакралната геометрия.
Уникалното шунгитово вино не е за напиване, а е произведено за ценители на доброто вино. Да не се пие от бутилката, за да не се глътнат парченцата шунгит, които поддържат вълшебната му структура, за да бъде, не само вкусно, но и лечебно.
Произвеждаме го за собствени нужди и за приятели, но със Стоян оставяме по стотина литра, за да дадем възможност на нашите последователи и клиенти на вълшебния шунгит, да опитат от този уникален продукт.
Не забравяйте, че пиете вино, каквото не се произвежда никъде другаде по света.
Бутилките са Коледни и Новогодишни (имаме и “валентинки” но до февруари не остава, освен за лична консумация,), по 1 литър, за ценители и за още по-весело празнуване.
Парченцата елитен и обикновен шунгит, след изпиване на виното, се запазват в торбичка и могат да се ползват за много и полезни неща. Може да си структурирате вода, да ги поставяте на болно място, да стоят под възглавницата, да се медитира с тях, като се поставят на първа чакра – сядате върху тях, дават се на децата да ги държат в ръка – най-вече в лявата, ако започват да се разболяват или вдигнат температура, поставят се във ваната и т.н..
Ако сте чували за Рене Мей, той казва, че всеки човек трябва да има в себе си шунгит, защото шунгитът, освен че ни предпазва от вредните енергии, ни лекува и от всички болести, а лечебното му действие е по същия начин, както въздействат на организма терапиите му.
Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_14
Коментар на редовен клиент:
“Слънце в бутилка!
Бялото е вълнуваща изненада, розето е бебешка наслада, а мерлото завършва с плътен плодов вкус, сливаш се, ставаш част от сътворението на Източника – зрънце слънчева омая.
Ииии БлагоДаря на теб Тяна (Стоян Маринов), който си съхранил и извлякъл тази благодат, за да я споделиш с нас🙏
Най-големият ценител и почитател на нашето вино, а и наше рекламно лице, беше проф. Стамен Стаменов. Разбира се не само той беше впечатлен от качествата на земно-космическото ни вино.
Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_9
Съвет:
Виното с тези бутилки не е предназначено за дълго съхранение.
Наздраве!

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_10

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_12

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_13

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството_15

 

Вижте още:
Лечебна козметика с шунгит

Албуми с част от хилядите шунгитови продукти, произведени от истински, подбран високовъглероден шунгит на единствения български производител, занимаващ се и с научни изследвания на минерала шунгит

Интересни статии за шунгита

Научно-производствено предприятие “Булман-Шунгит” ЕООД
Велико Търново, Велинград
0886656222

 

Шунгитът като органичен тор и в помощ на животновъдството

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност