Шунгит: Решението на проблемите на човечеството

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Шунгит: Решението на проблемите на човечеството

Бременни, родители, възрастни и млади, болни и здрави, това е за всички хора, които търсят нещо допълнително и ефективно, което да ги защити от морето от вредни излъчвания, стресът и, може би, умишлените действия на управляващите света, срещу здравето, свободата и щастието на хората.
Освен уникалните програми в които каним всички българи да са включат и заедно да си помогнем като решим първо финансовите и здравни проблеми и стигнем до пълното благополучие за всички хора, важно е и да вземам някакви превантивни мерки, за да не се налжи в бъдеща да търсим лек за уврежданията причинени от новите технологии и замърсяването причинено от консуматорското общество.
Прочетете и се възползвайте от предложените съвети.

Обществената загриженост за нарастващото ни излагане на електромагнитно лъчение нараства. Въпреки твърдения от правителствата и индустрията за „липса на рискове за здравето“, се търсят ефективни решения на проблема. Един, който наскоро се появи на сцената, е лъскав черен камък, наречен шунгит.

Масово и съвсем евтини защитни средства от ЕМП (електромагнитните полета) се предлагат навсякъде, но можем ли да им вярваме? Как да разделим фактите от измислиците? Шунгитът лечебно чудо ли е или отново е измама и измислен от търговците нашумял хит?

Науката – или това, което ние, западняците, обикновено считаме за „законна наука“ – понякога изостава толкова далеч от мъдростта и знанията на хората от древните цивилизации. Има много добронамерени, съвременни учени, заслепени от техните пристрастия, и такива, заслепени от единствения им Бог – Долар, поради което забравят за истинската наука.

Всички живеем в море от всякакви излъчвания и става все по-зле. Освен от естествената радиация, излъчванията от геопатогенните зони, днес сме бомбардирани от излъчванията на компютри, мобилни телефони, антени, електропроводи, електроуреди, Wi-Fi – и това е навсякъде около нас.
Нарастват изследванията за потенциалните рискове за здравето ни при дългосрочно излагане на това неестествено излъчване.

Всички ние сме електрически същества. Всичко в природата произвежда електромагнитно поле – животни, хората, самата земя. Немски изследвания доказват, че живите клетки излъчват нещо, наречено биофотони – слаби електромагнитни полета, които им помагат да общуват помежду си.

Има логика, че ЕМП от изкуствените устройства не биха могли да не взаимодействат с нашите собствени електромагнитни полета, за добро или за лошо. Но дали мобилните телефони причиняват рак на мозъка? Какво ще кажете за увреждането на ДНК? Репродуктивни проблеми? Все още не можем да твърдим категорично, нужни са още изследвания и доказателства. Но всеки сензитивен, електрочувствителен човек ще ви каже, че симптомите са реални.

Мнозина посочват решение на проблема – шунгит. Шунгитът има някои впечатляващи изследвания зад себе си, включително и нашите, в сътрудничество с учени от БАН, като резултатите изненадаха и направо изумиха учените, които дотогава не бяха чували за съществуването на този уникален минерал. Оказа се, че шунгитът е много пъти по-ефективен от други материали с екраниращи свойства, които учените дотогава познаваха и бяха изследвали. Но това не се отнася единствено до защитата от електромагнитните вълни, а шунгитът и откритите в него уникални фулерени, са по-ефективни, и то не с някакви дребни проценти, а с десетки, стотици и дори хиляди пъти от почти всичко с което се сравнят.

 

Защо трябва да сме загрижени за ЕМП?

Националният институт по здравни науки за околната среда на САЩ, определя ЕМП като „невидимо пространство с енергия, често наричани лъчения, които са свързани с използването на електрическа енергия.” Широка гама от електронните устройства излъчват ЕМП, включително бебефони, мобилни телефони, безжични телефони, Wi-Fi рутери, интелигентни измервателни уреди и други безжични устройства.

Мобилните телефони… не мога да живея с телефона, не мога да живея без него.

Мобилните телефони излъчват микровълново лъчение в диапазона от 2 до 5 гигахерца.

През 2016 г. National Toxicology Program на Америка, публикува обезпокоителни предварителни резултати от най-голямото изследване на мобилни телефони, показващо връзка между излъчванията на клетъчния телефон и рака. Плъхове, изложени на честотата на лъченията, излъчвани от клетъчни телефони развиват два вида ракови тумори: глиоми в мозъка и шваноми в сърцето.

За съжаление, тези резултати са в съответствие с няколко проучвания, откриващи връзки със същите типове на тумори при хора, плюс акустични невроми и менингиоми.

След обширен научен преглед през 2011 г. IARC (Международната агенция за изследване на рака, част от Световната здравна организация) публикува доклад, класифициращ електромагнитните излъчвания на мобилния телефон като възможен човешки канцероген. През 2015 г. 190 независими учени от 39 страни призовават за по-строг контрол върху излъчванията на мобилните телефони.

И все пак, въпреки всичко това, правителството на САЩ продължава да настоява, че мобилните телефони са напълно безопасни, а CDC дори изтри предупрежденията в информационната листа на мобилния си телефон.

Едно проучване установи, че използването на мобилен телефон само за 20 минути на ден увеличава рискът от мозъчен тумор с 300% за период от 5 години.

Каквито и рискове да представляват за нас мобилните телефони и другите електронни устройства, те представляват още по-голям риск за нашите деца. Държането на мобилен телефон до ухото ви, позволява между 10 и 80% от електромагнитните вълни да проникнат на два 3 см в мозъка ви – което е особено тревожно за бебета и деца, чиито глави са по-малки и деликатните им мозъци все още се развиват.

Излъчванията на мобилния телефон може да навреди на децата ни още преди раждането. В проучване, публикувано в списание Epidemiology, изследователите откриват 25% увеличение на емоционалните проблеми, 34%. увеличаване на проблемите с взаимоотношенията с връстници, 35% повишена хиперактивност и 49% повече поведенчески проблеми при деца, чиито майки са използвали мобилни телефони по време на бременност, в сравнение с майки, които не са използвали телефони.

 

ЕМП увреждат митохондриите и разкъсват ДНК

За разлика от йонизиращото лъчение, което причинява увреждане чрез нагряване на тъканите, low-level излъчването в радиочестотната и микровълновата част на спектъра причинява биологични ефекти, без повишаване на температурата. Според експерта по ЕМП д-р Мартин Бланк, тези честоти „стресират“ клетъчните протеини в човешките клетки. Това май обяснява много от вредните им ефекти като възпаления, сърдечно-съдови заболявания, и рак.

Доказано е, че ЕМП причиняват сериозна митохондриална дисфункция от вредата на свободните радикали. Митохондриите са малките енергийни централи в нашите клетки. Увреждането от свободните радикали е свързано с тревожност, деменция, аутизъм, ADHD, сърдечни аритмии, депресия и безплодие.

Д-р Martin Pall от Washington State University публикува редица статии за механизмите, чрез които ЕМП нанасят щети на растения, животни и хора. Той заключава, че ЕМП увреждат волтаж-зависимите калциеви канали (VGCC), позволявайки на калция да нахлуе във вашите клетки. Това задейства биохимична каскада, което води до голям брой свободни радикали, които увреждат клетъчните мембрани и митохондриите ви, разрушават вашата ДНК, ускоряват стареенето и повишават рискът от хронични заболявания.

Процентът на хроничните заболявания нараства. От 1990 г. наблюдаваме експлозия на автоимунни, неврологични и метаболитни заболявания. Болестта на Алцхаймер се е увеличила с 299%, депресията – с 280% и хронична умора със зашеметяващите 11027%. Много експерти спекулират, че митохондриалното увреждане от ЕМП е основният фактор.

 

ЕМП са пряко свързани със следното:

➢ Репродуктивни проблеми (напр. намален брой и подвижност на сперматозоидите, намалена плодовитост)

➢ Увреждане на ДНК и оксидативен стрес

➢ Рак на мозъка

➢ Когнитивни проблеми (нарушено време за реакция, памет, мозъчна мъгла – замъгляване, срещано напоследък като пост-COVID-19 синдром)

➢ Безсъние

➢ Умора и неразположение

➢ Тахикардия

➢ Храносмилателни нарушения

➢ Катаракта

За да научите повече за рисковете за здравето от излагането на ЕМП, Ann Louise Gittleman има отлична и много увлекателна книга по темата, Zapped.

 

Най-старата и най-добре пазена тайна в света

Сега, когато имате основано на доказателства разбиране за рисковете от електромагнитните полета, нека да разгледаме един от инструментите, които можем да използваме, за да се предпазим от тази нарастваща заплаха на 21-ви век: ШУНГИТ.

През последните години лечебните кристали стават все по-популярни, макар че литотерапията идва от древни времена. Смята се, че тези камъни притежават качества, които могат да подобрят здравето на ума, тялото и душата ви по различни начини.
Лечебните кристали обикновено се използват като форма на допълнителна и алтернативна медицина . Допълнителната медицина е практика, която се използва в комбинация със стандартни терапии, докато алтернативната медицина се използва вместо нея.

Много кристали и минералите са описани от работещите с енергиите като защитаващи ни от излъчванията, но има малко наука зад повечето от тези твърдения. За да не дискредитираме напълно всички тези „интуитивни знания“, все пак е хубаво, когато емпиричните изследвания наистина съществуват! Често те са единствените, които дават някакви обяснения за това, което учените все още не могат да установят, обяснят и докажат, дори да съществува.
Но шунгитът е уникален с това, че има научна основа за неговите твърдения – или поне за някои от тях, тъй като реално 80-90% от намираното в интернет, не само за шунгита, са изсмукани от пръстите твърдения, преувеличения или пълни измислици на търговци и блогъри. Но този вълшебен минерал продължава да крие от нас много от своите секрети, невъобразими свойства и действия, които наричаме чудеса, поради невъзможността все още учени и лекари да обяснят действията му и реалните резултати от тях.

Шунгитът има широки здравни (и промишлени) ползи, произтичащи от неговата изключително уникална молекулярна структура. Той бива представян като инструмент за всичко – от радиационна защита до лечение на инфекции, възпаления, алергии, високо кръвно налягане, остеоартрит, храносмилателни, кожни, сърдечни проблеми и още безброй други. В Русия шунгитът е изследван широко за лечение на депресия, травми и всякакви психични/емоционални проблеми. В нашата практика с шунгита през последните 10 години, имаме редица необясними случаи, дори на мигновени изцеления, от всякакъв род физически и психични проблеми.

Шунгитът е най-старата скала на основата на въглеводороди в света. Това не е минерал в най-строгия смисъл на думата, въпреки че често се нарича така.

Шунгитът може да е нов за западняците (макар че имаме сведения, че йогите в Германия го ползват отпреди почти 50 години, но у нас преди да започнем да го изучаваме и произвеждаме хилядите ни изделия от висококачествен шунгит, се предлагаше от три сайта на рускини, като общо имаха около 10 артикула, като повечето ги нямаха в наличност, и от един много известен наш търговец от Хасково, който обаче продаваше черна пластмаса за шунгит), но жителите на Карелия го използват за медицински цели векове наред.
Шунгитът се е появил по някакъв начин на нашата планета преди 2-2,4 млрд. г., когато животът на Земята е бил ограничен до примитивни едноклетъчни организми. За справка, нашата Слънчева система е на около 4,6 млрд. години.
Преданията на шунгита датират от царуването на Иван Грозни, който, убедил се в поразителните лечебни качества на  шунгитовата вода нарежда на брега на Онежкото езеро, да бъде построен първият санаториум в Русия. Но няма да се спираме на това сега, защото може да прочетете подробности в други наши статии.

Шунгитът има уникални физични и химични свойства поради своята микроструктура (атомна структура, проводимост и магнитни свойства). Състои се от необичайно големи, кухи и стабилни въглеродни структури с висок окислителен и редукционен капацитет, откъдето идват антиоксидантните му свойства.

Шунгитът съдържа въглерод, силикатни минерали, желязо, титан, магнезий, калий, калций, сяра, алуминий и още значителен списък от други елементи.

Защо въглеродът има значение? Колкото повече въглерод има в шунгита, толкова по-силни са неговите неповторими свойства.

Причината за това е една вълшебна молекула, наречена фулерен – едно от най-големите открития на човечеството. Фулеренът е четвъртата открита алотропна форма на въглерода. А фулеренът С60, който е най-често срещаният в шунгита, е обявен за най-красивата молекула във Вселената..

През 1991 г. списание Science отличи фулерените като „молекула на годината“, а през 1996 г. учените, които откриват фулерените, са удостоени с Нобелова награда по химия.

Когато са синтезирани в лабораторията, фулерените се считат за несъществуващи в природата. Но през 1992 г. те са открити в шунгита! И до ден днешен учените остават озадачени относно това как са се образували тези молекули. Те изискват много високи температури и налягания, като се предлагат няколко теории за произхода им:  удари на мълния и метеорити, сложни геоложки процеси и вероятността фулерените да са се появили с шунгита долетял от Космоса като метеорит.
За учените се оказва изключително странен фактът, че в някои фулерени откриват не изотопът на хелий-4 – изотоп, който обикновено присъства в земните скали – а рядко срещаният за Земята изотоп хелий-3, който е масово разпространен в Космоса. Според учените такива фулерени биха могли да се образуват само в космически условия, в така наречените въглеродни звезди или в непосредственото им обкръжение. Огромно наличие на фулерени установени в мъглявини образувани след експлозия на въглеродни звезди.

Фулерените могат да се използват в нанотехнологиите, медицината, ракетостроенето, за военни цели, електрониката, оптоелектрониката, машинното производство, в производството на технически продукти, компютри и въобще за всичко.

 

Шунгит при възпаление, имунна функция и детоксикация

Карелците са използвали фулерени от векове, без да знаят за съществуването им. Смята се, че лечебните свойства на изворната вода, която извира през шунгитовите пластове е резултат от наличието  на фулерените. Първоначално учените изследвали водата от Онежкото езеро предположили, че лечебните ѝ свойства се дължат на високото съдържание на желязо в нея. Но изследвайки и други водоеми установили, че в някои от тях нивото на желязо е още по-високо, но водата няма лечебни свойства. Тогава с запитали кое всъщност прави водата в Онежкото езеро лековита. Може би милиони години, откакто съществува езерото, което е второ по големина в Европа, в северната му част шунгитовите скали се мият в него. Така при съприкосновението на скалите с водата, те са я пречистили дотолкова, че може да се пие директно от езерото. Но освен това, са направили водата изключително лечебна.

Шунгитът е един от даровете на природата за прочистване на околната среда, но може да има еднакво впечатляващи ефекти за прочистване и на телата ни. Шунгитът може да се консумира перорално или да се прилага локално чрез шунгитова вода, или камъните могат да се носят върху или близо до тялото.

Благодарение на уникалната структура на шунгита, той улавя много различни неща, включително химикали, летливи органични съединения, хлор, флуорид и радиоактивни частици. Освен това убива голямо разнообразие от бактерии, вируси, фаги и други патогени. Шунгитът може да неутрализира голям брой токсини, тъй като съдържа огромно количество водород, което го прави много ефективен за пречистване на вода.

Изследванията сочат дълъг списък от потенциални ползи за здравето.

➢ Елиминиране на свободните радикали (антиоксидантни ефекти, намалено клетъчно увреждане)

➢ Антибактериално и антивирусно

➢ Антихистамин (потиска алергиите – писали сме за Ваня, от Велинград, която имаше много силна алергия, получавана почти от всичко, като ни е разказвала, че се е налагало да си бие инжекция дори пътувайки в автобуса, но когато започна да пие шунгитова вода, алергиите изчезнали, но когато прекъснала за кратко да пие водата, алергиите се върнали, но като продължила отново да пие, пак изчезнали, а след около година пиене на шунгитова вода, дори да прекъсне да пие, вече нямала никакви алерги, но продължава да пие шунгитова вода и е щастлива без алергии)

➢ Антираково (забавяне на растежа на раковите клетки – изследвания на Мосин, Игнатов и др.)

➢ Облекчаване на болката (демонстрирали сме го това много пъти в офиса ни или при участието ни на изложения)

➢ Подсилване на имунитета, по-бързо заздравяване и регенерация на тъканите

➢ Защита от йонизиращи лъчения, нейонизиращи лъчения (включително ЕМП), геопатогенни излъчвания, стрес

➢ Засилена детоксикация

➢ Докладвани ползи при високо кръвно налягане, остеоартрит, инфекции на дихателните пътища, диабет, стомашно-чревни състояния, кожни заболявания като псориазис и по-бързо възстановяване на пациенти с рак след лъчева терапия

 

Лечебните свойства на шунгита са изследвани за първи път от украинския учен Григорий Андиевски. Той стига до заключението, че фулерените действат като адаптогени в тялото, работейки на клетъчно ниво, но също така системно.

Според Мартино:

„Благодарение на формата си на футболна топка, природният фулерен привлича свободните радикали, които в крайна сметка се залепват по него, покривайки цялата му повърхност. Наличието на множество свободни радикали един до друг върху фулерена води до превръщането им в неутрално съединение. Фулеренът не губи своята молекулна структура и продължава да привлича повече свободни радикали.”

Клиника за натурално здравеопазване в Обединеното кралство цитира проучване в National University Pharmacy в Украйна, че е установено значително намаляване на възпалението на черния дроб при пациенти с хепатит, които пият фулеренова вода.

През 2006 г. изследването беше представено на научен конгрес в Русия, озаглавен „Шунгит и защита на човешкия живот.” На тази среща беше представен голям обем научни данни, обхващащи повечето от ползите за здравето, обобщени по-горе.

Сега нека да разгледаме едно много специално приложение на шунгит: радиационна защита.

 

Как шунгитът предпазва от йонизиращи и нейонизиращи лъчения?

Шунгитът предлага защита както от йонизиращи, така и от нейонизиращи ЕМП. Не е ясно какъв може да е пълният диапазон от честоти на които може да влияе. Няколко проучвания показват, че шунгитът предлага защита от йонизиращо лъчение, като ултравиолетови и рентгенови лъчи. Проучване при гризачи от 2017 г. показва, че използваният препарат от шунгит с локално действие показва значителна защита на безкосмени мишки, изложени на UVB радиация поради антиоксидантните и противовъзпалителни ефекти.

В книгата си Реджина Мартино описва изследване в Украинската академия на медицинските науки, включващо пациенти доброволци с рак. При групата, пиеща шунгитова вода, кръвната картина се нормализирала в рамките на две до три седмици след лъчетерапията, докато на контролната група е отнело три до четири месеца.

В Института по медицинска радиология Григориев към Националната академия на медицинските науки на Украйна са изложили на радиация плъхове. Плъховете, получавали шунгитова вода в продължение на 15 дни, показали 95% преживяемост, в сравнение с 63% за контролната група, на която не е давана шунгитова вода.

Какво бихте казали за шунгит и нейонизиращите електромагнитни полета – от вида излъчван от компютрите, телевизорите, електропроводите, мобилните телефони, безжичните телефони, интелигентните измервателни уреди и Wi-Fi устройства? Тези ЕМП съответстват на лъченията в радиочестотния и микровълновия честотен диапазон и които заобикалят всички ни целодневно, всеки ден. За доказателство за ефектите на шунгита върху тях, трябва да се потопим в очарователната, завладяваща област на биоенергетиката.

 

Изследванията на Мартино върху „жизненото поле“

Изследователят по биоенергетиката Реджина Мартино провежда експерименти с шунгит от 2006 г., който, с невероятните си свойства, силно привлякъл и завладял интереса ѝ.

Тя изучава въздействието на природни обекти, като минерали и кристали, върху енергийните тела на живите същества, което включва нашите фини енергийни центрове или чакри. Тя определя биоенергетиката като наука, която изучава тези „жизненоважни области“.

Енергийните полета излизат от телата ни като вълните по езерце. При повечето хора жизненоважното поле се простира извън тялото на около пет до осем фута. Нашите жизненоважни полета са почти незабавно засегнати от всяка промяна във вътрешна или външна ни среда, включително храна, вода, токсични експозиции, емоции, начин на живот и цялостно здраве.
Ако има постоянно смущение, което намалява жизненото поле, това може да доведе до физическо или емоционално заболяване.

Продължителното излагане на електромагнитно лъчение е едно от тези смущения. Много хора са наясно как им влияят ЕМП, докато не се оттеглят далеч от тях за известно време.

При многократни експерименти Мартино е успяла да измери ефектите на шунгита и на още стотици други минерали върху жизнените полета на човека. Тя е разработила много надежден, възпроизводим начин за измерване тези енергийни флуктуации. Тя е открила, че шунгитът е способен повече от всеки друг камък да подреди чакрите и да оптимизира жизненото поле. По същество шунгитът трансформира изкуствените ЕМП в биологично съвместими честоти, като по този начин се неутрализира тяхното отрицателно въздействие. С други думи, то трансформира вредното лъчение – не като го елиминира, а като променя свойствата му. Това може да се случи независимо дали шунгитът е в пряк контакт с тялото ви или просто в близост.

По-специално, шунгитът значително увеличава или концентрира жизненото поле в първа чакра, или „коренната чакра.” Плътността на нашата енергия (плътността тук е нещо добро) е пряко свързана със силата на първата ни чакра. Когато се чувстваме слаби или изтощени, нашата енергийна плътност е ниска, но когато е висока, ние имаме по-голяма устойчивост към външни смущения и по-добра способност за възстановяване от заболяване или емоционална травма. Мартино пише много повече за това в книгата си.

 

Ето още един начин да го разберете. В Книгата на камъните Робърт Симънс пише:

„Когато вкараме кристала в нашето електромагнитно поле, се случват две неща. Електромагнитните честоти от камъка, ще вибрират със свързани честоти в нашето собствено енергийно поле чрез физическия закон на резонанса, създавайки трето по-голямо вибрационно поле.

Нервната система е настроена към тези промени в енергията и предава тази информация на мозъка. Тук честотите стимулират биохимични промени, които засягат физическото тяло и променят мозъчната функция.”

Немски проучвания показват, че електромагнитното излъчване от кристалите влияе върху нашите биофотони. Когато кристалите се поставят върху или близо до нас, мозъчните ни модели се променят.

Ефектите може да бъдат много дълбоки, когато кристалът срещне подобни честоти, явление, известно като „резонанс“.

Изглежда, че шунгитът трансформира създадените от човека ЕМП във вълнови форми, които са по-съвместими с нашата биология.

Има няколко видеоклипа в YouTube, където можете да видите шунгит в действие, с използване на измерватели на ЕМП като инструмент за измерване.

 

Как да използваме силата на шунгита?

Има три основни начина за използване на шунгит:

➢ Носете на бижута от шунгит или парче в джоба си

➢ Поставяне на шунгитови форми из вашия дом или работно място

➢ Пиене на шунгитова вода или прилагането ѝ локално

 

Според Мартино, когато шунгитът е изработен в различни форми, всяка форма има свои собствени уникални ефекти и излъчвания. Тя отбелязва пирамидите заради тяхната висока мощност и обхват. Например пирамида с 2,8-инчови страни излиза на 9,8 фута от плоската ѝ страна и на 11 фута от всеки ръб. От друга страна, сферите излъчват по-равномерна и хармонична енергия, която е по-добра за всекидневни и спални.

В идеалния случай бихте могли да поставите шунгит както върху тялото си, така и в жилищното пространство, създавайки припокриващи се защитни щитове. Електромагнитните полета са повсеместни днес – не можем да ги видим и не можем да се скрием от тях, така че колкото повече източници на защита имаме, толкова по-добре.

 

Шунгитът има ли нужда от почистване?

Удивително, това не е нужно! Той е самопочистващ се минерал, който не задържа негативните енергии, за разлика от други камъни и кристали. Това е свързано с факта, че трансформира енергията, а не я поглъща.

 

Как да изберем камък…

Нека той да те избере.

„Всеки камък има своя специална вибрация. Ето защо различните хора са призовани от различен камък, защото съответства на тяхната вибрация… тази конкретна вибрация е, когато човек идва тук и може да мине, без да забележи много изящни камъни, но изведнъж вниманието му бъде привлечено от конкретен камък. Това чувство за привличане е интуитивна интелигентност. И това е най-важното нещо, което се случва тук

и може би на много места в живота; обърнете внимание на това усещане за привличане, защото това е вашият десен мозък, вашата интуитивна интелигентност комуникира.”

~Пол Мартин

 

Няма да се спирам тук на пречистването и преструктурирането на водата, понеже смятам, че е вече добре известно и съм писал много пъти на тази тема и може да прочетете в някои статии в блога.

Едно скорошно проучване положи основите за потенциално използване на шунгит в усилията за почистване във Фукушима. Установено е, че шунгитът има способността да отстранява впечатляващи количества радиоактивно замърсяване от водата. Резултатите бяха публикувани в изданието на Carbon от май 2017 г.

 

Единственият СИГУРЕН начин да се защитите

Досега се запознахте с най-новата информация за уникалните качества на шунгита.
Доказателството за способността на шунгита да пречиства водата със сигурност е убедително. Способността му да изчиства лъченията и да помага за прочистването на телата ни от свободните радикали също е впечатляваща, тъй като намаляването на свободните радикали ни доближава една стъпка по-близо до намаляване на риска от рак, хронични заболявания и преждевременно стареене. Шунгитът също е антибактериален и антивирусен, което е важно в тази епоха на все по-устойчиви супербактерии.

Основата на вашия план за защита от ЕМП трябва да бъде минимизиране на излагането ви на тези полета, поддържайки вашата вродената способност на организма да се защитава и самолекува. ЕМП бижутата трябва да се използват само като „добавка“, допълнително стимулиране – като добавяне на мултивитамини към вече здравословна диета.

Не можете напълно да премахнете ЕМП от живота си, но можете да сведете до минимум излагането на тях. Това са няколко съвета за намаляване на ЕМП натоварването на вас и вашето семейство:

➢ Дръжте мобилният си телефон далеч от главата си и увеличете разстоянието си от излъчването на ЕМП устройства колкото е възможно повече

➢ Ограничете използването на мобилни телефони до зони с отлично приемане, тъй като телефоните използват повече енергия

(и следователно излъчват повече от вредните за нас лъчения), когато приемането е лошо

➢ Изключете вашият Wi-Fi рутер и мобилен телефон, когато не се използват

➢ Изключете спалнята си от контакта у вас или в хотелската стая, ако има такива свързани с електричеството преди да заспите

➢ Помислете за пълно премахване на безжичната връзка и вместо това изберете Ethernet кабели

➢ Не позволявайте на децата си да използват мобилни телефони

➢ Внесете малко шунгит в живота си!

 

Разгледайте и други интересни статии в нашия БЛОГ

Повече шунгитови и други продукти може да разгледате и си поръчате в този сайт

———————

1 M. Bischof. “Biophotonen: Das Licht in unseren Zellen” (German), Zweitausendeins, ISBN-10: 3861507412.

2 M. Wyde et al. “Report of Partial findings from the National Toxicology Program Carcinogenesis Studies of Cell Phone Radiofrequency Radiation in Hsd: Sprague Dawley® SD rats (Whole Body Exposure),” June 23, 2016 https://doi.org/10.1101/055699

3 D Schipper, “Does Cell-Phone Radiation Cause Cancer?” Consumer Reports, September 28, 2015

4 “IARC classifies radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans,” Press Release, IARC, May 31, 2011

5 D Hakim, “At C.D.C., a Debate Behind Recommendations on Cellphone Risk,” The New York Times, January 01, 2016

6 I Yakymenko et al. “Oxidative mechanisms of biological activity of low-intensity radiofrequency radiation.” Electromagnetic Biology and Medicine 35, no. 2 (July 07, 2015): 186-202. Accessed September 14, 2017. doi:10.3109/15368378.2015.1043557

7 H Divan et al. “Prenatal and Postnatal Exposure to Cell Phone Use and Behavioral Problems in Children,” Epidemiology. 19(4):523-529, JUL 2008; DOI: 10.1097/EDE.0b013e318175dd47

8 ML Pall. “Electromagnetic fields act via activation of voltage-gated calcium channels to produce beneficial or adverse effects,” Journal of Cellular and Molecular Medicine. 2013;17(8):958-965. doi:10.1111/jcmm.12088

9 M Pall, “Scientific evidence contradicts findings and assumptions of Canadian Safety Panel 6: microwaves act through voltage-gated calcium channel activation to induce biological impacts at non-thermal levels, supporting a paradigm shift for microwave/lower frequency electromagnetic field action,” Reviews on Environmental Health, April 2015, 30(2) https://doi.org/10.1515/reveh-2015-0001

10 R Lear, “The Root Cause in the Dramatic rise of Chronic Disease,” August 2016, Academia PDF, 50 pages

11 J Craig et al, “The palaeobiology and geochemistry of Precambrian hydrocarbon source rocks,” Marine and Petroleum Geology, February 2013, 40:1-47, https://doi.org/10.1016/j.marpetgeo.2012.09.011

12 SV Krasnovyd et al, “Local structure and paramagnetic properties of the nanostructured carbonaceous material shungite,” Nanoscale Res Lett. February 2015, 10:78 doi: 10.1186/s11671-015-0767-9

13 R Martino, “Shungite: protection, healing, and detoxification, Rochester, VT: Healing Arts Press, 2014

14 M Brown, “Nature, It Turns Out, Made a Molecule Long Before People Did,” The New York Times, July 10, 1992

15 VA Melezhik et al, “A giant Paleoproterozoic deposit of shungite in NW Russia: genesis and practical applications,” Ore Geology Reviews, January 2004, 24(1-2): 135-154, http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S016913680300043X?via=ihub

16 PR Buseck, “Geological fullerenes: review and analysis,” Earth and Planetary Science Letters, November 2002, 203(3-4):781-792 https://doi.org/10.1016/S0012-821X(02)00819-1

17 G Parthasarathy and M Vairamani, “Testing for fullerenes in geologic materials: Oklo carbonaceous substances, Karelian shungites, Sudbury Black Tuff: Comment and Reply,” Geology, January 2004, 31(1):e32- e33 DOI: https://doi.org/10.1130/0091-7613-31.1.e32

18 PR Buseck et al, “Fullerenes from the geological environment,” Science July 1992;257(5067):215-217 DOI: 10.1126/science.257.5067.215

19 O Mosin and I Ignatov, “Structure and composition of natural carbonaceous fullerene containing mineral shungite,” International Journal of Advanced Scientific and Technical Research, 3(6), November-December 2013, ISSN 2249-9954 (Bulgaria)

20 MV Charykova et al, “Chemical composition of extracts from shungite and ‘shungite water,’” Russian Journal of Applied Chemistry January 2006, 79(1):29-33 ISSN 1070-4272 DOI: 10.1134/S107042720601006X Accessed January 6, 2018

21 EJ Sajo et al, “Antioxidant and Anti-Inflammatory Effects of Shungite against Ultraviolet B Irradiation-Induced Skin Damage in Hairless Mice,” Oxidative Medicine and Cellular Longevity August 2017, Article ID 7340143, https://doi.org/10.1155/2017/7340143

22 SPTI Kurotchencko et al, “Shielding effect of mineral shungite during electromagnetic irradiation of rats,” Bulletin of Experimental Biology and Medicine, November 2003,136(5):458-459

23 R Simmons, A Naisha, and R Hazel, The book of stones: who they are and what they teach, Berkeley, CA: North Atlantic Books, 2015 24 Institut für kinesiologische Pädiatrie (Translation: Institute for kinesiological Pediatrics), Dr. Kühl, Reutlingen

25 EMF protection shungite radiation from a light switch. March 22, 2016. Accessed September 14, 2017. https://www.youtube.com/watch?v=D0qHZD4D7O

26 “This Shungite Plate on Your Phone Will Absorb Harmful EMF Radiation.” Waking Times Media. September 23, 2016. Accessed September 14, 2017. http://wakingtimesmedia.com/shungite-plate-phone-will-absorbharmful-emf-radiation/

27 A Turkayeva et al, “Chemical and microbiological nature of produced water treatment biotechnology,” International Scientific Conference “Environmental and Climate Technologies,” Energy Procedia May 2017, 113:116-120, doi:10.1016/j.egypro.2017.04.032

28 “Treated carbon pulls radioactive elements from water,” Science Daily January 2017

29 A Khannanov et al, “Oxidatively modified carbon as efficient material for removing radionuclides from water,” Carbon May 2017, 115:394-401 https://doi.org/10.1016/j.carbon.2017.01.025 30 C Ralph, “Conductive Minerals and Your Metal Detector,” ICMJ’s Prospecting and Mining Journal, August 2014

30 Shungite: The Electropollution Solution

Special Report

By Valerie J. Burke, MSN January 9, 2018

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0020/0343/5567/files/Shungite_Special_Report.pdf?890590134158492265

31 Research of Influence of Shungite for Activation of Mountain Water from Different Mountain Sources. Ignat Ignatov, Oleg Mosin
Journal of Health, Medicine and Nursing ISSN 2422-8419 (Online) Vol. 12, 2015

http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.830.2177&rep=rep1&type=pdf&fbclid=IwAR0sZI1bgQhrctnGYBJKbBGGiwV2sb6YeBn1f9yWpfykJ4S5_NvbnRcKQrI
1. Scientific Research Center of Medical Biophysics (SRCMB), N. Kopernik Street, 32, Sofia 1111, Bulgaria

2. Biotechnology Department, Moscow State University of Applied Biotechnology, Talalikhina Street, 33, Moscow 109316, Russian Federation

Acknowledgements
Authors wish to thank to Assen Toshev from Sofia, Bulgaria for preparation of figure for the distribution
(%, (-Evalue)/(-Etotal value) of water molecules in water solution of shungite/zeolite according to energies of hydrogen bonds (-Evalue) to total result of hydrogen bonds energy. The mathematical model is connected with Authors wish to thank to
Maria Marinkova (Batashki Karlak Ltd, Batak, Bulgaria) and
Emil Manolov (Scientific Production Enterprise “Bulman – Shungite” Ltd, Veliko Turnovo) for collaboration of the research project for influence of shungite on mountain water.

 

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност