Шунгит, чудотворни изцеления, съвместимост със зодиите

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Шунгит – царят на камъните. Легенди за чудотворни изцеления. Съвместимост с различните зодии.

Шунгитът е мистериозен камък, който притежава необикновени и невъобразими свойства и има писмени сведения, че е използван успешно, дори от царските семейства, като лекарство от столетия. Не случайно цар Петър I е построил първият санаториум в Русия на 20 март1719 до онежкото езеро в Карелия.

„…Понеже тези води лекуват различни жестоки болести,
а именно: скорбут, хипохондрия, жлъчка, стомашни проблеми,
повръщане, диария, бъбреци, камъни, ако има пясък или малки камъни.
И те се изхвърлят от бъбреците… и от други заболявания имат велика сила…”

(Из Указа на цар Петър I за откриването на курорта Марсиални води, 20 март 1719 г.)

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит

В северозападната част на Русия, в далечните карелски земи, от много време местните жители използвали загадъчен черен камък и го наричали “аспиден”. А някои хора твърдят, че за него пише в Библията.
Народната мълва предавала от уста на уста легенди за чудотворните изцеления на този камък.

Първите споменавания за „аспидния камък“ датират от 16-и век. Прабабата на Петър Велики, царица Ксения, в онези години е заточена от цар Борис Годунов в Толвуйския манастир. Този манастир се е намирал на брега на Онежкото езеро (второ по големина в Европа), в район, където е имало лечебен извор, прославил се със своите лечебни свойства. Трябва да се каже, че царицата не само не се стопи от недъзите си в манастира, но се отърва и от стари болести. По-късно Ксения родила цар Михаил Романов, въпреки фактът, че първите ѝ няколко бременности били завършили със спонтанен аборт. А толвуйският извор, който си проправя път през черните слоеве на „шунгитовите пластове“, оттогава се нарича „Царевен источник“.

Но славата на този извор беше надмината от аналогичните шунгитови Марсиални води в санаториума, основан от Петър I. В продължение на почти петстотин години царете лекуват болестите си с помощта на вода от чудесни извори и лечебна кал. Лечебните свойства на тези води се усещаха дори при махмурлук.
През 1713 г. цар Петър заповядва да се издирят лечебни извори, не в Онега, а по-близо до новата столица, Санкт Петербург. Но очевидно той си спомнил семейната легенда за царица Ксения, лечебният извор и аспидният камък, които ѝ дават родова сила. Година по-късно са открити и тествани подходящи извори върху работници и болни войници – през тези години липса на такива доброволци не е имало. Мястото на излизане на повърхността на шуниговите минерални води се намирало в блатото Равдасуо, близо до олонецките заводи.

За да проучат надеждността на хорската мълва за изцеленията с шунгитова вода на „вътрешни“ болести, цар Петър изпратил в олонецките заводи личният си лекар Блументрост и хирургът Равелин. По това време те били просветени лекари, запознати с научните достижения и царят им се доверявал. Задачата не била лесна – било необходимо да се потвърди полезността на водата от новооткритите източници и да се оцени възможността за изграждане на санаториум на това място, който да се конкурира със славата на най-добрите европейски курорти с минерални води.

“Комисията”, изпратена от царя, одобрила шунгитовите води. Скоро след доклада на личния лекар Блументрост Петър I заповядва изграждането на първия руски курорт с минерални води. Царят го нарича „Марсиални води“, в чест на Марс, богът на войната. Смята се, че това се е случило в чест на победите на руския император на Балтийско море, а също и защото раните на войниците заздравявали по-лесно след използване на шунгитова вода. И благодерениа на указа на царя, всички войници да носят в мешките си парчета шунгит, които да поставят във водата в манерките си, руските воини не страдали от дизитетрия и всякакви стомашни проблеми от мръсната вода която пиели от блатата, за разлика от шведските войски, което допринесло и за попедата над тях.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_1

За Петър I, външно могъщ, но страдащ от тежки заболявания, се появила надежда за изцеление, възможност да възстанови здравето си. На шунгитовите минерални води се възлагали големи надежди. И действително днес медицината признава, че ако не е била шунгитовата вода, която е поставяна на трапезата на царя в Санкт Петербург, той нямало да доживее до тези години. Използването на лечебната вода облекчавло епилептичните припадъци на цар Петър I, давало му почивка от уролитиазата, камъни и песъчинки в бъбреците и пикочните пътища, до смъртта му през 1725 г.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_2

Шунгитът е уникален минерал, който има способността да унищожава всичко вредно за организма и да привнася и възстановява всичко полезно. Камъкът е получил името си от селцето Шунга, в южната част на Република Карелия, в която е и единственото на света находище от шунгит.
Безценният камък е известен със своите мощни антиоксидантни, антисептични и антитоксични ефекти.
Шунгитът е известен и в наши дни със своите несравними лечебни и защитни сили и на него се възлагат големи надежди да спаси планетата ни и човечеството от самоунищожение, от екологичната катастрофа и болестите, които съвременната медицина все по-трудно лекува. Например, хората, които са носили в себе си шунгитов камък, приемали са вода, филтрирана с шунгит и са правили бани с нея, са се излекували от алергии, стомашни, сърдечни заболявания, диабет, простата, болки от различно естество, изгаряния, рани и множество други проблеми, включетелно много сериозни, в това число и на психична основа.

Външно шунгитът е матов, сиво-черен камък, а елитният шунгит, който се среща изключително рядко на жили в основния камък, е естествено лъскав, с метален оттенък.
Сред хората има неправилно предположение, че черният цвят носи само черна, лоша енергия. При други култури пък е обратното – белият цвят е свързан с негативното. Но шунгитът, който има женска – Ин енергия, носи изключително положителен заряд с благотворно действие и никога не вреди.
Хора, които са чували поне веднъж за шунгит, трябва да знаят за магическите му способности. Но, както всички знаем, не всичко, дори може де се каже, че съвсем малка част от написаното в интернет за шунгита, а и за всичко друго, е достоверно. Статии и видеа са пълни с измислени твърдения, или са представени подвеждащо. Включително д-р Папазова, която преди години представи шунгита в предаването “На кафе”, при Гала, също каза някои погрешни неща, тъй като бе чела за шунгита от интернет и неволно, доверявайки се на прочетеното, каза някои неистини в ефира. Затова е нужно да се внимава на къде и какво четем и на кого се доверяваме, и да се търси повече информация от различни, предимно научни, източници.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_3

Любителите на медитацията могат да използват шунгит, за да се потопят в състояние на транс. Той има най силен, благоприятен ефект върху коренната чакра – муладхара, разположена в перинеума, което е установено и при научни изследвания. Това е един вид енергиен център в тялото на човека, който отговаря за материалния свят и осигурява енергия за работата на останалите центрове на чакрите. Шунгитът – фокус на спокойната, студена, женска енергия Ин. Благодарение на черния камък можете не само да премахнете всякакви смущения в работата на коренната чакра, но и да повишите качеството на живот. Камъкът премахва агресията от хората, фиксирани върху материалните блага, като ги тласка към духовно развитие и осъзнаване. Много известни йоги използват енергията на черния камък, за да успокоят ума и да “заземят” тялото. За медитация с шунгит е достатъчно да вземете камък в лявата ръка, която се счита за приемаща, или да го прикрепите към перинеума, което позволява на енергията спокойно да тече през камъка в тялото.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_4
нашият приятел Коцето Калки, също е фен на шунгита и дори е бил в Република Карелия

Преди няколко години, с колежката Мария бяхме в София и минахме през НДК, където се провеждаше първият международен ден на йогата. Там видяхме много приятели и се срещнахме с интересни хора. Една българка, която живеела отдавна в Германия и се занимавала с йога, ни сподели, че там йогите използват шунгит, натрошен в платнена торбичка, върху която сядат когато ще медитират, защото подпомага медитирането. Това го правела и тя вече 40 години!

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_5д-р. Н. Ляпко в нашата пирамида във Велинград

Шунгит, зодии и тяхната съвместимост

Както знаете, всяка зодия има свой собствен камък, като специален талисман за цял живот. Може да се изненадате, но в астрологичната наука шунгитът не покровителства нито един зодиакален знак. Това означава, че всеки човек може да го носи с вяра в голямата помощ свише.
И въпреки че доказано шунгитът помага на всички хора, независимо от зодиите или расата, ето какво се среща за зодиите в интернет, което публикуваме като любопитна информация, а не като научно доказано.

Овен. Шунгитът ще укроти малко техният темперамент и непримиримост, придавайки уравновесеност и ако го комбинират със свойствата на аместиста, това ще им помогне да разкрият своя вътрешен свят и интуиция.
Телец. Тяхната сила се крие в дълбините на личността им, а външно енергията и темпераментът на Телеца се проявяват слабо. Шунгитът ще им даде енергия, освободена навън, а заедно със свойствата на ясписа или тигровото око, ще допринесе за реализирането на амбициите и финансовото благосъстояние.
Близнаци. Този двоен знак се стреми да се защити с ирония и показно безразличие. Шунгитът ще помогне да станат меки и да преодолеят страховете си, отлично се комбунират със свойствата на обсидиана.
Рак. Характерната за раците концепция за живот – една крачка напред, две крачки назад, предпазливостта и безкрайното презастраховане, шунгитът ще превърне в желание за смелост и решителност.
Лъв. Най-яркият знак на огъня наистина не харесва този камък, затова да се комбинира с традиционните за лъва гранат, супер ефектният и наистина царствен сапфир или топлият, създаден за знака на огъня кехлибар. Но е задължително лъвовете да пият шунгитова вода.
Дева. Магнетичните, но мнителни и педантични Деви могат да решат проблемите си със здравето и положителната енергия благодарение на шунгита.
Везни. Заедно с тигровото око шугитът ще ги предпазва от магии, ще им даде сила и финансово благосъстояние. Везните са много лоялни, спокойни и мъдри, понякога е лесно да ги пробиете с лошо око.
Скорпион. Мощен знак както в любовта, така и в бизнеса. Но шунгитът ще даде на скорпиона спокойствие, мъдрост и любов. За жените е по-добре да носят шунгит заедно с тюркоаз.
Стрелец. Шунгитът ще даде мъдрост и спокойствие на вечно бързащите стрелци, особено в съчетание с топаз.
Козирог. Те се нуждаят от шунгитова вода, за да им помогне за предотвратяване на сърдечни и ставни заболявания.
Водолей. Шунгитът ще премахне присъщите им негативни мисли и ако го комбинират със свойствата на гранат, тогава всяка дисхармония ще остави този знак.
Риби. С шунгита те ще придобият решителност и ще станат по-успешни, особено ако се добави и лунен камък.

Безспорно, шунгитът е най-тайнственият и мистериозен менерал скрит вземните недра. Използването му за подобряване на здравето и живота, е право на всеки човек.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_7

Мария, в дълбока медитация в пирамидата ни, под която има около половин тон шунгит

Съвет!

Неприятно ми е да споменавма все за този проблем, но е добре хората да знаят, да мислят, да се информират по-добре и да се предпазват от измами.
За да получите нужния ефект, ползвайте истински шунгит и по-възможност с по-високо съдържание на въглерод и малко други примеси. Масово продаванияат в Русия и целият свят, за което многократно предупреждаваше доц. Олег Мосин, но явно никой не слуша учените, а всеки се впечатлява и вярнва на търговциите, да не говорима за България, където се продава дори пластмаса на наивните и нищо неподозиращите клиенти,  няма да ви донесат нищо добро, а има случаи и на тежки здравословни последици.

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_10в БАН, с учените обсъждаме резултатите от изследванията на шунгита

Имал съм и такъв случай, при който дама ми се обажа и пита за шунгита. Разказва ми како е чела в интернет и за какво иска дадено изделия. Аз подробно ѝобясних, че това са измислици и украсени неща, с които се подлъгват клиенти. Разказах ѝ какви изследвания сме правили в БАН с шунгита, точно по въпроса за който пита. Казах ѝ, че имаме тези и подобни неща, които ще помогнат, но не и да очаква това, което е чела. Да, шунгитът е с уникални свойства и може да е много полезен и наполовина ще изпълни нейните очаквания, но по този начи тези изделия, не действат така, както е чела в статиите писани от търговци и блъгъри. Възожно е да се постигне желаният от нея резултат, но не и с изделията, за които се твърди това, а направено по друг начин. И така, казах ѝ, че мога да ѝ продам това, което иска, като конкретно и описах наина на действие и какво може да очаква от изделието, което може да се каже, че на 50% ще изпълни очакваноно, но в никакъв случай, това изделие, направено по този начин,  няма да е ефективно на 100%. Тя каза, че ще си помисли и… след известно време си писахме във Фейсбук и тя каза, че си е купила същото от друг търговец, който твърдял, че то ще изпълни на 100% това, за което е чела и което очаква. Така че, приятели, хорато обичаме да бъдем лъгани и колкото и някой отгоре да се опитва да ни налива акъл, ние блисаме фунията и приемаме радушно лъжата. Не вярваме на науката, на честните, добронамерени и загрижени за нас хора, а вярваме и направо се разтопяваме пред тези, които гледат на нас като на плячка, но прикрити зад очила, сако с вратовръзка или с лъжовна 100 каратова усмивка!!!
А има ли нормални, честни търговци!?! И когато срещнете такива, казвате ли си, че те не са наред, за да не лъжат като конкурентите си, да помагат безплатно на нуждаещите се? Ето в такъв свят живеем днес, но сами сме си виновни, че допускаме всичко това.
А и при капитализмът с нечовешко лице, никой не защитава потребителя, а държава изобщо няма, ако говорим за България, където пък капитализмът е най-жесток. Докато в Русия изделията от шунгизит, от некачествен шунгит струват 5-10 пъти по-евтино от истинският, високовъглероден шунгит, какъвто се продава използва само от един-вама производителя, то пък у нас цените на фалшивият дори понякога са по-високи от на истинския. Но има и търговци, които продават, примерно елитен шунгит от Китай, на наниз, който обаче няма нищо общо с шунит – няма електропроводимост, малко по-лек е от истинския но на вид няма абсолютно никаква разлика, на дребно на цена по-ниска от цената на едро на добиващата фирма в Карелия!!! Но търговците са много, много умни и купуват винаги възможно най-евтиното и дори издават сертификати, копирани от интернет, като клиентие им се заблуждават, че наистана купуват нещо истинско, а биавт отново излъгани.
Защо ли хората се раждаме саякш еднакви – гили и бепомощни, а след време ставаме различин – едни добри, а други – лоши!? Аз не мога да си обясня защо лошите са станали лоши. Нимя нямат нищо в главата си, за да вършат лоши дела?
С колежката Мария винаги сме се питали следното: Дали да опитаме да съберем няколко хиляди лева за да направим реклама, с която да стигенме до много клиети, които така ще имат щастието да се докоснат до истиски шунгит, и след като спечелим, да използваме спечеленото за да помогнем на много повече хора, или да използаме веднага събраните 100-200 лв. за да помогнем на болният, който се нуждае от помоща ни точно сега, а не след време. Не знам как е правилно да се постъпи, но винаги сме помагали сега, на момента, когато страдащият е пред нас, с безплатни терапии и продукти. Как да си затворим очите и да обещаем, че ще помогнем след време, когато той вече може да не е сред нас?

Но да се надяваме, че някой ден този бандитски капитализъм ще отмре и ще бъде заменен от какъвто и да е строй, който ще донесе на всички мир, справедливост, сигурност и благоденствие.
Амин!

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_8

шунгитови късове, от които правим вълшебните ни изделия

Ето и предупреждението на доц. Мосин, който липсва на всички, и на самия шунгит, който той задъбочено изследваше и беше най-добре запознатият учен с вълшебствата на долетелия от Космоса камък. С доц. Мосин и проф. Игнатов имаме и обща статиия за изследванията ни на шунгита, публикувана в американски научен журнал.

“Внимание! Как отличить настоящий шунгит от подделки?
Уникальные свойства шунгита известны достаточно давно. Не секрет, что недобросовестные предприниматели зачастую выдают за шунгит совершенно другие каменные породы, похожие по цвету и структуре на шунгит. Последнее время у недобросовестных производителей участились случаи продажи под маркой шунгит шунгизита, – материала, внешне схожего, а по свойствам ничем не похожего на шунгит. Цена на него намного ниже, но содержание всех компонентов, в том числе углерод (в структуре фуллеренов) в шунгизите в несколько раз меньше (меньше 10%), чем в шунгите (от 26% и выше)…”
к.х.н. О.В. Мосин * (1966-2016)

Шунгит чудотворни изцеления съвместимост със зодиите_Булман Шунгит_9
проф. Игнатов и доц. Мосин

А за постиженията на доц. Мосин, може да прочетете в тази статия:
Елитен шунгит за структуриране на вода

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност